Street style report

Sjajna modna inspiracija dolazi s ulica Milana i Pariza

20. siječanj 2023.

Fotografije: IMAXtree

Izdvojili smo najbolje street style lookove iz Pariza i Milana, gradova u kojima se posljednjih dana odvija muški Tjedan mode.

Nakon Milana, muški Tjedan mode trenutno se nalazi u francuskoj prijestolnici mode. Osim zanimljivih modnih kolekcija koje su predstavljene na tradicionalnoj modnoj pisti, kao i uvijek pažnju nam privlači street style scena koja je ove godine zaista ponudila sjajnu modnu inspiraciju. Više od ženske mode, u fokusu su nam muške odjevne kombinacije koje balansiraju između klasične elegancije u vidu odijela i dobro krojenih kaputa te eklektičnih i suvremenih kombinacija koje su nerijetko obilježene cyber i futurističkom estetikom. Ed Westwick, Mads Mikkelsen, poznata su imena koja su također sjedila u prvim redovima modnih linija, a koji su zadržali estetiku elegancije sa suvremenim pomakom. 

Presjek ovogodišnje street style scene možemo sažeti u nekoliko riječi - prvenstveno je to spoj maskulinih i ženstvenih krojeva koji jednako funkcioniraju u ženskim, a tako i u muškim modnim kombinacijama.

Ženska moda sklona je oversized komadima, odijelima, širokim hlačama i statement kaputima, a slične komade preferiraju i muškarci koji najčešće outfite obilježe s urbanim, streetwear komadima. Nalazimo se u zimskim mjesecima pa su najčešće zastupljene boje crna, siva i smeđa, a ono što možemo izdvojiti od trendova je koža u svakom obliku te kravata kao neočekivani modni dodatak koji se iz korporacijskog okruženja preselio na cool uličnu modu. Neke od najboljih lookova iz Pariza i Milana izdvajamo u nastavku.