15 velikih

Slučaj XXL torbe: modeli koje želimo nositi

25. veljača 2023.

Fotografije: launchmetrics.com/spotlight

Modni dodaci počivaju na ekstremima - pa ako nije minijaturno, tada mora biti veliko i upečatljivo, barem kada razgovaramo o torbama.

Što veće, to bolje, mantra je koje se drže modne kuće u novoj sezoni. Pritom misle na modne dodatke poput torbi koje više nisu minijaturne niti nepraktične. Doduše, neki dizajneri odlaze korak dalje pa pretjeraju s dimenzijama modela koji su toliko prostrani da su gotovo nenosivi.

S druge strane, veći je izbor onih modela koji će veličinom zadovoljiti naše potrebe. U njih stane apsolutno sve, od ruža za usne do boce s vodom i jednog obroka. Saint Laurent s Icare modelom i Chanel s torbom koja nosi ime 22, apsolutni su dizajnerski favoriti koji se pojavljuju kao dio kombinacija slavnih trendseterica i influencerica.

image

Bottega Veneta kolekcija za proljeće 2023.

The Row također nudi prostrane modele, kao i Isabel Marant koja naginje prema boho estetici. U aktualnim kolekcijama za proljeće, Bottega Veneta je predstavila oversized model imena Andiamo, koji već promoviraju Rosie Huntington-Whiteley i Kendall Jenner. Prada je na pistu donijela velike tote modele koji imaju praktične ručke, no modeli su je na pisti nosili ležerno ispod ruke.

image

Givenchy kolekcija za 2023.

image

Prada kolekcija SS/23

Minijaturne torbice i dalje ostaju mala zadovoljstva, kao dodaci za kojima ćemo posegnuti u večernjim izlascima i trenutcima kada nam previše prostora u torbama nije potrebno. U svakoj drugoj prilici, ipak naginjemo prema velikim, XXL torbama, osobito nakon što smo vidjeli izbor u dizajnerskoj i high street ponudi. Po uzoru na Bottega Veneta modele, prisutan je uzorak isprepletene kože, a osim toga, zanimljivo izgledaju i modeli s kožom ispucalog izgleda te sjajem vinila. Izdvajamo modne favorite!

image

Isprepletena torba Arket (190 eura)/
Shopper torba Twinset; Karla (224 eura)/
duguljasta torba Zara (129 eura)

image

Torba s kopčom Mango (45,99 eura)/
mekana torba Fabi; Karla (340 eura)

image

Lakirana torba Massimo Dutti (125 eura)/
Torba s lancem Stella McCartney (995 eura)

image

Torba s čvorovima Acne Studios; Matchesfashion (1400 eura)/
kožna torba Arket (299 eura)

image

Shopper torba The Row; Matchesfashion (4500 eura)/
torba lakiranog izgleda Zara (99,95 eura)

image

Torba u obliku polumjeseca Arket (179 eura)/
Torba s kopčom Kazar; Zalando (118,99 eura)

image

Isprepletena torba & Other Stories (179 eura)/
shopper torba Massimo Dutti (249 eura)