Marco Bicego

Snovi, tradicija i profinjenost zarobljeni u jedinstvenom nakitu

24. listopad 2022.

Fotografije: Press

Sponzorirani sadržaj

Tradicionalna zlatarska tehnika čini talijanski brend Marco Bicego nezaobilaznim imenom u svijetu nakita.

Luksuzni zlatni nakit više je od samo lijepog dekorativnog dodatka. On u sebi redovito nosi priču o snovima, posvećenost povijesti i tradiciji njegove izrade, profinjenost i eleganciju u koju se upisuju uspomene pojedinca koji ga nosi. U svijetu draguljarstva i nakita se zato izdvajaju brendovi posvećeni takvim vrijednostima te oni koji znanjima i iskusnim zanatstvom oblikuju nove trendove i predlažu inovacije koje zatim postaju novim standardom. U razgovoru o kućama s bogatom povijesti, Marco Bicego je ime koje je nezaobilazno. 

image

Kolekcija Jaipur

Komadi Marca Bicega u Hrvatskoj su dostupni u draguljarnici Malalan, a njegov dizajn naslanja se na bogatu tradiciju koja je vezana za područje gdje je talijanski nakit rođen - Trissino. Marco Bicego je razvio jedinstven i prepoznatljiv dizajnerski potpis koji je inspiriran organskim oblicima prirode, ljepotom 18-karatnog žutog zlata i dragocjenim šarenim dragim kamenjem. Posebnost je upravo posvećenost svojim korijenima i tradicionalnim načinima izrade. Naime, sve kreacije nastale su u Italiji, u radionici u Trissinu gdje se sve izrađuje ručnim radom, uz tradicionalne zlatarske tehnike koje nijedan stroj ne može zamijeniti te "Bulino" način graviranja, u kombinaciji s modernim senzibilitetom i pristupom proizvodnji. Tehnika spiralno namotanih niti posebnost je brenda: fina 18-karatna zlatna žica oblikovana je u rukama majstora kako bi krajnji rezultat bio "mekani" i vijugavi oblik nakita.  Dizajner je na ideju došao sasvim spontano, dok je još 2000. radio u očevoj radionici gdje je zapazio zlatni lanac koji je bio namijenjen za topljenje. Otkriće je vodilo do njegove slavne debitantske kolekcije "Marrakech" koja je označila početak njegova samostalnog rada. Dok je potonja inspirirana Afrikom, istaknuta kolekcija "Jaipur" vuče inspiraciju iz Indije - svaki kamen ove kolekcije potječe iz indijskog grada u kojem se klesanje kamena usavršavalo stoljećima.

image

Kolekcija Jaipur

Jedna od zapaženijih kolekcija ovog brenda je "Lunaria", kolekcija koju odlikuje nakit od 18-karatnog zlata te ručno gravirani motivi listića i cvijeta Lunaria (Mjesečnica). Detalji su esencijalni dio te kolekcije - zlatni listići uokvireni su poliranim zlatom, čime je postignut zapanjujući kontrast teksture i materijala. Komadi nakita su dovoljno upečatljivi kako bi bili primijećeni, a s druge strane dovoljno suptilni kako bi odgovarali dnevnim potrebama svake žene. Ono što odlikuje svaku kolekciju ovog majstora zanata su kreacije koje se čine poput jedinstvenog remek-djela koje se uklapa u svaki modni stil, u čemu se posebno izdvaja drago kamenje koje oslikava ljubav dizajnera prema prirodi.

image

Kolekcija Lunaria

Najdragocjenija kolekcija Marca Bicega nosi ime ALTA i ujedno je prva kolekcija visokog nakita ovog dizajnera, predstavljena na izložbi Haute Jewels Geneva 2022. Nastala je kao posveta ljepoti nakita, dragog kamenja i talijanske zlatarske tradicije. 

"ALTA je oda veličanstvenosti prirodnog dragog kamenja, ali i nevjerojatnom majstorstvu naših obrtnika koji rade iz našeg ateljea u Trissinu u Italiji", komentirao je dizajner.

image

Kolekcija Lunaria ALTA

image

Kolekcija Lunaria ALTA

"Priroda, cvijeće i lišće oduvijek su bili izvori inspiracije za mene, i ostajemo odani ovim konceptima. Oni nam pružaju mogućnost istaknuti tradicionalne tehnike ručne izrade koje koristimo. Također je važno je spomenuti intenzivno istraživanje koje provodi naš gemološki tim, jer veliku pažnju posvećujemo boji, težini, kroju i obliku kao i svojstvenoj ljepoti dragog kamenja, jer radimo samo s prirodnim, neobrađenim kamenjem", nadodao je. Nakit ovog zlatara dostupan je u Hrvatskoj, u sklopu Malalan Zagreb ponude. 

image

Kolekcija Lunaria


Sponzorirani sadržaj nastao u suradnji Gloria Glam x Malalan