NAKIT

Spoj tradicije i suvremenog luksuza za najposebnije životne trenutke

11. rujan 2024.

Fotografije Damiani

Gloria

O estetici talijanskog brenda nakita dovoljno govori angažiranje elegantne i jedinstvene Jessice Chastain kao ambasadorice.

Talijanska obiteljska tvrtka, koju sada vodi treća generacija, osnovana je 1924. godine i danas je jedna od najpoznatijih u industriji nakita zahvaljujući kvalitetnom i ekskluzivnom dizajnu. Brend Damiani u svojih je 100 godina izrastao u prepoznatljiv simbol luksuza i ne ističe se samo vrhunskom kvalitetom, već i bogatom obiteljskom tradicijom, a za svoj rad nagrađen je čak s 18 prestižnih nagrada Diamonds International Awards, poznatih kao "Oscari za nakit". 

S obzirom na vlastite "Oscare", ne iznenađuje što im je nova ambasadorica brenda jedna od najpoznatijih holivudskih glumica, ovjenčana filmskim Oscarom. Jessica Chastain idealan je odabir jer je pravi primjer izvrsnosti, sofisticiranosti i bezvremenske elegancije, što su vrijednosti kojima se vodi i talijanski brend. 

image

Jessica Chastain, nova globalna ambasadorica brenda Damiani 

Zaručničko i vjenčano prstenje: Simboli vječne ljubavi

U srcu svake ljubavne priče nalazi se zaručničko i vjenčano prstenje, a Damiani stvara kolekcije koje savršeno utjelovljuju tu simboliku. Njihova kolekcija Damiani Bridal predstavlja vrhunsku fuziju tradicionalnih simbola ljubavi i suvremenog dizajna. Prstenje izrađeno od 18-karatnog ružičastog, žutog ili bijelog zlata te platine, oplemenjeno je dijamantima, stvarajući umjetnička djela koja nose duboku simboliku vječne ljubavi i predanosti.

Jedna od najelegantnijih kolekcija, Minou, ističe se klasičnom kombinacijom zlata ili platine s dijamantima, a iz nje se posebno izdvaja Pavé verzija prstena obogaćena dijamantnim kaskadama u zlatu ili platini koje okružuju središnji kamen.

image

Damiani Minou

Vječna ljepota u suradnji s Bradom Pittom

Posebno je zanimljiva D. Side kolekcija, nastala u suradnji s holivudskom zvijezdom Bradom Pittom. Vjenčano prstenje iz ove linije krase dva koncentrična kruga u 18-karatnom zlatu koji su spojeni dijamantima u paru te ukrašeni solitaire dijamantom. Ovaj komad nakita predstavlja raskošnu fuziju umjetničke vizije i vrhunske zlatarske izrade, naglašavajući ljepotu i sjaj ljubavne priče koju nosi.

image

Damiani D.Side 

Bezvremenska elegancija linije Luce

Kolekcija Luce, sa svojim briljantnim dijamantnim ogrlicama, naušnicama, narukvicama i prstenjem, utjelovljuje bezvremensku sofisticiranost. Ovi komadi nakita savršeni su za sve one koji traže istinsku eleganciju u najposebnijim trenucima svog života.

image

Damiani Luce

Personalizacija kao znak predanosti

Brend Damiani ne samo da se ističe vrhunskom kvalitetom, već i omogućuje personalizaciju svojih komada, nudeći tako priliku da svaki prsten postane jedinstven simbol ljubavi. Primjer je kolekcija Noi2, koja nudi mogućnost personalizacije prstena s gravurama ili malim dijamantima, čime svaki komad postaje simbol osobne priče i neizmjerne vrijednosti.

image

Damiani Noi2

Ekskluzivno u Zagrebu: Damiani u butiku Mamić 1970

Ljubitelji luksuznog nakita imaju priliku otkriti Damiani komade u butiku Mamić 1970 u srcu Zagreba, u Ulici Frane Petrića 7. Ovdje možete uroniti u svijet bezvremenskog luksuza, gdje se tradicija i inovacija susreću u svakom dragocjenom detalju.