Novelty clutch

Srce ili usne u rukama: torbica kao malo umjetničko djelo za wow dojam

26. travanj 2021.
Fotografije: rexfeatures.com
Lea Ladišić
Lea Ladišić

Posebnu kategoriju modnih dodataka čine torbice u obliku pravih umjetničkih djela - takve su dominirale crvenim tepihom na dodjeli Oscara.

Tko zna što zvijezde na crvenom tepihu dodjele Oscara nose u svojim torbicama? Možda su i potpuno prazne jer su to uglavnom malene clutch torbice u ulozi dekorativnog dodatka koji se slaže uz kreaciju, a u nekim slučajevima može nositi i određenu poruku. Maleni, ali ekstra efektni primjerci uočeni su na dodjeli nagrada Oscar: neke od torbica stigle su ravno s modne piste, a neke možete pronaći u ponudi odmah.

Celeste Waite nosila je Gucci od glave do pete, a od haljine bolja je jedino torbica u obliku srca, nedavno predstavljena u Guccijevoj Aria kolekciji. Angela Basset je pak nosila clutch model u obliku usana, dizajna slavne Judith Leiber, a Erica Rivinoja istaknula se Edie Parker torbicom u obliku - škampa. 

image
Celeste Waite u Gucciju
image
Erica Rivinoja s Edie Parker torbicom

U prvom planu upečatljive, mini torbice u neobičnim oblicima su statement koji se već godinama koristi za privlačenje pažnje i podizanje samog outfita na novu razinu. Takozvane novelty clutch su torbice koje su često unikatni, ručni rad, zabavne su i jako neobične. Ne nose se samo na crvenim tepisima, dapače, torbice poput malih umjetničkih djela prisutne su u prilikama od street stylea do privatnog svečanog eventa i uvijek su tu kako bi nas podsjetile kako je moda spoj igre, zabave i maštovitosti, pa i onda kada je riječ o "ozbiljnim" situacijama. Mi bismo rado nosili Guccijevo srce u ruci, sjajno će izgledati i kao dodatak u interijerima. Uz sve navedeno, svaka od ovakvih torbica prava je umjetnost nastala u spretnim rukama majstora zanata koji su pažnju posvetili svakom detalju ovih mini torbica. Osim Gucci modela, inspirirani crvenim tepihom pronašli smo još nekoliko jednako intrigantnih, zanimljivih i jako stylish modnih skulptura. 

image
Edie Parker torbica u obliku škampa; Nordstorm (1495 dolara)/
Judith Leiber Couture torbica u obliku avokada; Net-a-Porter (27,721 kn)/
Rosantica torbica u obliku sladoleda; Farfetch (639 eura)/
Olympia Le-Tan torbica u obliku knjige; Net-a-Porter (8324 kn)/
Judith Leiber Couture torbica u obliku usana; Net-a-Porter (29,880 kn)/
Bottega Veneta spiralna torbica; Net-a-Porter (12,119 kn)/
Nannacay torbica od ljuskica; Net-a-Porter (4090 kn)/
Simone Rocha torbica u obliku jajeta; Farfetch (595 eura)