Proljetna kolekcija

Staša Design ima najpoželjniji baloner sezone

19. ožujak 2021.
Fotografije: Teodor Korodi
 

U proljetnoj kolekciji se dizajnerica Staša Doblanović Randall ponovno povezuje s prirodom i sa svijetom te naglašava potrebu i važnost vremena provedenog samo na otvorenom, bilo da je to šetnja, trčanje ili samo sjedenje.

Povezanost s prirodom i slow fashion filozofija duboko su upisani u kod brenda Staša Design, na što dizajnerica stavlja naglasak svakom novom kolekcijom. Inače s londonskom adresom, Staša Doblanović Randall u rodnoj je Puli snimila editorijal za aktualnu kolekciju izrađenu potpuno od prirodnih vlakana. 

Pamuk, lan i reciklirana viskoza čine kolekciju, materijali su proizvedeni u Turskoj i Italiji, međutim sjedište je u Nizozemskoj i dolaze s certifikatima OEKO-TEX. "Stvaranje jake veze s prirodom primarni je koncept modnog brenda Staša Design. To bi se moglo činiti kontradiktorno modernoj modi, ali vjerujem da je zbog toga moj koncept važan.

Kao društvo odvojili smo se od prirode, od mjesta s kojeg smo započeli, od majke prirode! Vrijeme je da se to promijeni.", napominje dizajnerica čija kolekcija donosi crnu boju kao baznu, zatim terracottu, sive, plave, krem i bijele tonove, iznimno lako nosive u prvim toplim danima. Svaka od boja pak nosi određenu simboliku koju dizajnerica veže za rodnu Pulu, prirodu i odrastanje.

image

 

"Budući da smo se odvojili od prirode, prestali smo se brinuti o njoj. Sad se suočavamo s posljedicama.", govori Staša koja dizajnom djeluje održivo od samih početaka. Kao favorit iz kolekcije nameće se proljetni must have, baloner s velikim pojasom koji će upotpuniti capsule svaku kolekciju. Inače. kolekcija se sastoji od laganih haljina, hlača, suknji i košulja te jakni, ukupno 24 stylinga koje upotpunjuju cipele brenda  Z_code_Z. Još jednom muza dizajnerice je Anita Dujić koja je stala ispred objektiva pulskog fotografa Teodora Koroda.