Sportsko raspoloženje

Statment modni dodatak ljeta su biciklističke sunčane naočale

11. srpanj 2023.

Fotografije: launchmetrics.com spotlight

Lea Ladišić

Ubacite u petu brzinu s novim modelom sunčanih naočala koje smo posudili iz sportske arene - ne treba vam bicikl kako biste uspješno nosili speedy biciklističke naočale.

Sportske naočale speedy okvira, najčešće sa staklima u jarkoj boji poput narančaste, karakteristične su za bicikliste i ostale entuzijaste koji vode aktivan način života. No, trenutno popularne biciklističke sunčane naočale nemaju veze sa sportskim aktivnostima već su čisti modni statement, stylish dodatak koji čini protutežu sređenim modnim kombinacijama.

Takvom stilskom formulom vodile su se trendseterice, modne urednice i celebrity djevojke na nedavno održanom Tjednu mode u Parizu - uz urbane traper kombinacije ili elegantne bijele haljine te cool odijela, najčešće su iskoristile sportske naočale kao dodatak koji štiti od sunca i outfitu daje sasvim novu vibru.

Biciklističke naočale samo su još jedan u nizu trendova koji su se ciklično vratili na modnu scenu. Već neko vrijeme takozvane speedy naočale slove za edgy i cool modni dodatak, a s dolaskom ovog ljeta trend je dosegnuo vrhunac. Njihova silueta spaja dvije estetike koje su trenutno najpoželjnije - futurizam i retro, nostalgični izgled. Givenchy, Dior, Patou, Burberry, Balenciaga, neki su od brendova koji su na modnim pistama predstavili ovakve modele pa ih je sada lako pronaći i u ponudi ostalih brendova. 

Kako nositi trend? Možete odabrati upečatljive okvire sa staklima vibrantnih nijansi koje su karakteristične za sportsku estetiku, a nešto "blaža" verzija trenda odnosi se na monokromatske modele s crnim ili sivim staklima te su bolji izbor za građenje looka koji koketira s futurizmom. U retro izdanju, biciklističke naočale u bojama spojite s biciklističkim tajicama i crop top majicom ili pak dugom košuljom muškog kroja, a uvijek ih možete spojiti i s business outfitom kako biste postigli edgy i pomalo odvažan modni look. 

image

Kolekcija kuće Givenchy

image

Kolekcija kuće Patou