Style file

Stil Audrey Hepburn za dozu bezvremenske elegancije

24. listopad 2020.
Fotografije: Getty Images/Profimedia

Najavljeni dokumentarni film o Audrey Hepburn ne želimo propustiti, a dok ga očekujemo, prisjećamo se njezine ljepote i stila koji nastavlja inspirirati sve generacije žena.

Kao i filmovi u kojima je glumila, modne kombinacije koje je nosila Audrey Hepburn danas se smatraju klasicima. Elegancija kojom je odisala dok je nosila i jednostavnu majicu na prugice i hlače cigareta kroja samo je jedan od razloga zbog kojih se upisala u povijest kao ikona - stila i filma, uz humanitarni rad kojem se posvetila. Audrey je tema novog dokumentarnog filma koji osim ove poznate strane prikazuje i njezinu privatnu, manje poznatu javnosti.

Najavljeni dokumentarni film digitalno će biti dostupan krajem studenog, a u njemu o zvijezdi zlatnog doba Hollywooda govore njezin sin i unuka, kao i nekadašnja kreativna direktorica kuće Givenchy Clare Waight Keller, koja se osvrnula na vezu glumice i Huberta de Givenchyja kojeg je svojevremeno inspirirala. Njegove kreacije često je nosila na filmu i izvan njega - crna haljina i biseri iz filma "Doručak kod Tiffanyja" jedan su od najprepoznatljivijih modnih trenutaka kinematografije. 

image
Mala crna haljina iz filma Doručak kod Tiffanyja
image
Scena iz filma 'Funny Face'

Prije nego što je postala glumica, Hepburn je gradila karijeru kao balerina, u Belgiji i Londonu, a već sredinom pedesetih nedugo nakon što se okušala na kazališnim daskama osvaja Oscara za nagradu u filmu "Roman Holiday".

image
Sredinom šezdesetih godina
image
Oko 1955. godine u hlačama mrkva kroja i prugastoj majici

Obožavamo njezina modna izdanja na filmu, crvenom tepihu i u spontanim trenucima kada ju je uhvatio fotoaparat, a ususret novom dokumentarcu posvećenom ovoj ikoni prisjećamo se nekih od najboljih stilskih trenutaka. Kako biste rekreirali njezin stil nije potrebno puno - Audrey je eleganciju gradila na bezvremenskim komadima poput bijele košulje, dolčevite, dobrog kaputa, kožnih rukavica, ženstvenih sunčanih naočala... 

image
Na setu za film 'Sabrina'
image
Strukirani kaput i Louis Vuitton torba
image
U Givenchy haljini od satena na crvenom tepihu
image
Na ulicama New Yorka devedesetih godina
image
U New Yorku u glamuroznoj kreaciji
image
Odisala je elegancijom i glamurom
image
Na dodjeli Zlatnih Gobusa 1990. godine
image
Scena iz filma Doručak kod Tiffanyja