Magda Butrym

Osvojilo nas je kožno odijelo poljske dizajnerice

26. veljača 2021.
Fotografije: Profimedia
 

Kožni komadi i dalje su jedan od vodećih trendova modne sezone, a street style zvijezde nose je od glave do pete.

Netko preferira kožni sako, netko samo kožne hlače, a Hailey Bieber oboje. U outfitu boje konjaka Hailey istovremeno izgleda moderno i ženstveno, a kožni materijali dali su outfitu edgy notu. Hailey nije jedna od onih koja se boji odvažnih stylinga, sasvim suprotno. Pa nije niti prvi put da je odabrala kožu kao vodeći materijal street style kombinacije i često se vraća jednom dizajnerskom imenu iz Poljske koje je polako osiguralo status poželjnog brenda koji servira retro ženstvenost.

Odijelo od kože potpisuje dizajnerica Magda Butrym koja je ženstvenom looku dala suvremeni twist uz dozu senzualnosti. S obzirom na to da je karijeru započela kao stilistica, Magda dobro zna što žene žele nositi i to je iskoristila za pokretanje vlastite modne linije 2014. godine. Poljakinja je sa svojim dizajnom uspjela pronaći put do žena diljem svijeta, pa i do Hailey, Irine Shayk i Emily Ratajkowski, koje njezinom brendu rade najbolju reklamu. Kvalitetni dizajn doveo ju je i u finale izbora za prestižnu modnu LVMH nagradu, a danas su njezine kolekcije dostupne na stranicama poput My Therese i Net-a-Portera. Velik broj pratitelja skupila je i na Instagramu, još jednom alatu koji dobro služi za njezinu promociju. 

image
Kožni sako (1885 eura), kožna suknja (1280 eura) i kožne hlače (1880 eura)

Predstavljala je kolekcije u Parizu, ali nikada nije dopustila francuskoj estetici da utječe na njezin dizajn. Štoviše, estetika zapada Europe u njezinim kreacijama odiše spojem modernog i tradicionalnog. Ne koristi samo kožu, ako istražite njezine kolekcije, pažnju će vam sigurno ukrasti romantične haljine cvjetnog uzorka. 

image
Cvjetni motivi, volani i mašne za modni romantizam

"Ne želim definirati žene, želim ih osnažiti. Želim da se svi osjećamo ugodno u vlastitoj koži, samouvjereno i sretno", smatra dizajnerica.

I dok mi gledamo još jedan par donjeg i gornjeg dijela trenirke, Hailey samouvjereno nosi Magdu Butrym, tu je da nas posjeti da moda nudi puno više od tog mekanog pamuka. Kožni look u zemljanoj boji dobra je ideja u kojoj možemo dočekati proljeće.