Predmet žudnje

Zašto je ova bambus torbica tako neodoljiva?

17. svibanj 2021.
Fotografija: Instagram/Gucci

Nastala je 1947. godine i zadržala se sve do danas kao prepoznatljivi detalj talijanske modne kuće. Harry Styles nas je podsjetio na povijest ovih kultnih torbica.

Ne izaziva baš svaki modni brend jednaku količinu euforije već desetljećima za redom, a niti se u ponudi bilo kojeg brenda nalaze torbice i modni dodaci koji su omiljeni i prepoznatljivi u svakoj modnoj dekadi. To polazi za rukom talijanskoj modnoj kući Gucci, ova godina prolazi u slavlju njihovog stotog rođendana i čini se da je Gucci poželjniji no ikada, ako je to uopće moguće.

Možda je tako zbog Harryja Stylesa čiji ormar želimo poharati jer skriva nekoliko modela torbica koje želimo imati. Kultna Gucci Bamboo je na popisu, a da je posjeduje Harry nam je otkrio na nedavnoj dodjeli glazbenih nagrada Brit Awards.

U smeđem Gucci odijelu, uz Gucci torbicu od kože s ručkom od bambusa, o Harryjevom Stylingu se još jednom pričalo. O torbici možda i najviše jer ova drvena ručka sa sobom nosi dugu povijest. Ono što je zanimljivo, vole je svi - od Elizabeth Taylor, Lady Di, Beyonce pa do Harryja Stylesa. Toliko različitih modnih izričaja, a jednaka ljubav prema Gucci modnom dodatku.

image
Elizabeth Taylor s Gucci torbom i Paul Newman na setu 1958. godine
Foto: Profimedia
image
Ingrid Bergman 1954. godine
Foto: Profimedia

U tome i je čar Guccijevih torbica koje su omiljene godinama, jednako dobro pristaju baš svakome, a modeli s ručkom od bambusa na sceni su od 1947. godine. Gucci tim dodao je malim torbicma ručku od bambusa uvezenog iz Japana jer je u to vrijeme, zbog Drugog svjetskog rata kožnih materijala na tržištu nedostajalo. Ručka je postala prepoznatljivi dio vizualnog identiteta brenda pa se osim na malim torbicama pojavljuje na ostalim kultnim modelima i tote torbama, posebno voljenima kod celebrityja. Kroz 2010. godine, zvijezde su obožavale Dionysus torbicu s drvenom ručkom, a danas je s jednakim žarom nose Gen Z-ovci, i Harry Styles.

image
Padlock GG small bamboo torba za nošenje preko ramena (2490 dolara)