Journée

Sunce i oblaci: nova kolekcija nakita domaće dizajnerice

09. rujan 2021.
Fotografije : Mateja Vrcković
Model : Ana Tevšić Nauković
Gloria Glam

Product dizajnerica predstavila je svoju kolekciju nakita koja je nastala prije čak dvije godine.

Ana Tevšić Nauković odlučila je svoju neiscrpnu kreativnu energiju usmjeriti na proizvod koji je za razliku od njenih dosadašnjih radova puno intimniji i puno bliži njenim stvaralačkim afinitetima. Sunce i oblaci glavni su motivi Journée kolekcije nakita koju je nagrađivana dizajnerica osmislila i pripremila prije čak dvije godine. Promišljajući o svakom detalju Ana je ostala vjerna svom minimalističkom identitetu, no u isto vrijeme dala ovoj kolekciji poseban potpis kojim i ona sama prelazi u neke nove sfere dizajna.

---

---

Journée ili u prijevodu dan, kolekcija je inspirirana procesom nastajanja te se sastoji od dvije mini kolekcije koje će oduševiti sve ljubiteljice minimalističkog nakita. Kolekcija Sunce sastoji se naušnica i ogrlice dok se kolekcija Oblaci sastoji od naušnica i prstena.

"Velika sam ljubiteljica stila 50-ih, no isto tako moja je velika ljubav minimalizam i funkcionalnost. Kada sam odlučila dizajnirati Journée kolekciju htjela sam sve svoje zaljubljenosti prenijeti u jedan stilski moment ukrasa. I to onog koji u jednom dahu otkriva ono što sam ja i ono što ja vidim kao suptilni dodatak ženske ljepote. Materijal koji sam koristila je srebro u mat pozlati i s njim sam dobila slobodu i mekoću izrade koju sam htjela postići pogotovo kod kompleta u obliku oblaka", objasnila je Ana te dodala kako je sav nakit ručni rad Mateje Matić, koja je svoj talent u  izradi i obradi nakita pretočila u ovu divnu kolekciju.

Motive cijele Journée kolekcije, sunce i oblake,  Ana često koristi u u izlogu svog šarmantnog studija u centru Zagreba. Njen studij već je nekoliko godina nezaobilazan kutak za sve ljubitelje product dizajna, ali i vizualnog identiteta koji ova posebna dizajnerica njeguje kroz svoje stvaralaštvo. Kolekcija nakita dostupna je isključivo online.