OFF-WHITE

Suradnja s drugim brendovima ostala u sjeni optužbi za plagiranje

28. veljača 2020.
Fotografije: IMAXTREE
Lea Ladišić
Lea Ladišić

Iako mu optužbe za kopiranje drugih dizajnera nisu strane, Virgil Abloh nikako da promijeni svoj način viđenja mode. 

Dizajner Virgil Abloh predstavio je novu kolekciju modne kuće Off-White na Tjednu mode u Parizu. Američki modni dizajner, koji je i kreativni direktor muške linije kuće Louis Vuitton, pokazao je da ne želi da se njegov brend etiketira kao streetwear ili, pak, brenda za mlade. Za streetwear je već rekao da je mrtav pa se očigledno uz to ne želi vezati, a odlučio je pokazati i da njegove kreacije nisu samo za mlade pa je uz sestre Hadid pistom prošetala i njihova majka Yolanda Hadid, a među brojnim supermodelima koji su nosili njegovu reviju bila je i Carolyn Murphy.

Kolekcija za 2020/2021 koju je predstavio na Tjednu mode u Parizu bila je miks njegovog dizajna i suradnje s brendovima Nike i Arc'Teryx, bila je puna referenci na nizozemski brend Viktor&Rolf te prepoznatljivih elemenata iz jedne od važnijih kolekcija Toma Forda za Gucci. Naposljetku, Abloh i je najpoznatiji po svojim brojnim suradnjama i po kombiniranju haljina od tila sa sportskom odjećom i street komadima.

I dok se moda većinom "vrti" oko posuđivanja, referenciranja i ponovnog osmišljavanja, važno je da se sve to radi tako da se postojeća ideja obogati, da je se poboljša i učini savršenom za nova vremena. Abloh to ne radi. On ne pokazuje ništa novo, već jednostavno aplaudira nečemu što je već bilo predstavljeno i dobro je poznato. Tako se dizajner i nakon ove revije našao na straicama glavnog kritičara "ukradenih ideja", Diet Prade, gdje je prikazano kako je njegova kreacija, koju je nosila Gigi Hadid, uvelike inspirirana haljinom od tila kuće Givenchy iz haute couture kolekcije za proljeće 2020. godine.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli Diet Prada ™ (@diet_prada) Vel 28, 2020 u 9:40 PST