Mikro trend

Svi nose Loewe potkošulju, a mi imamo sjajne alternative

11. travanj 2023.

Fotografija: launchmetrics.com/spotlight

Od osam do 690 eura, izdvojili smo potkošulje koje možete nositi ove sezone - ipak su postale glavni lik u svakoj modnoj priči i osvojile nas stilskim mogućnostima koje nude.

Otkako se pojavila u kolekciji Prade i Loewea, sasvim obična potkošulja prometnula se u hot komad sezone. Potpuno bazičan odjevni komad kojem nikada nismo posvećivali previše pažnje može se pronaći u ponudi svakog brenda donjeg rublja već desetljećima, no s dodatkom loga na prednjoj strani, skromna potkošulja postala je modna zvijezda koju želite imati ako držite do sebe. Barem nam tako sugerira modna scena s društvenih mreža, no, smatramo da ne treba uložiti toliko novca u ovaj komad - dobra potkošulja dolazi po puno pristupačnijoj cijeni, a jedino što je važno jest - da je kvalitetno izrađena. 

image

Loewe potkošulja na modnoj pisti

Loewe potkošulja dio je brojnih street style outfita, a koliko je tražena pokazuje i činjenica da je svako malo na službenoj stranici brenda rasprodana. Nakon pamučne verzije, Loewe je predstavio varijantu od viskoze s detaljem bijele linije, u smeđoj i crnoj boji koje su također zanimljiva opcija. 

Prije Loewe modela, govorilo se o Prada potkošulji s metalnim logom kuće u obliku trokutića, čija cijena iznosi čak 690 eura i također je većinom rasprodana s web stranice. Spoiler alert - ako je vjerovati recenzijama na TikToku, ne vrijedi tolikog ulaganja, no ono po čemu je posebna ipak je logo koji se nalazi s prednje strane i sam status kojeg je već zaradila. 

Potkošulja, neovisno o brendu i cijeni, svakako je samostalni modni komad koji čini bazični dio garderobe i nosi se ispod košulje ili sakoa, uz hlače, baggy traperice ili suknju, odnosno, stilizira se uz sve. Dio je minimalne estetike i suptilnog odijevanja kojim se ne želite razmeteti već izgledati sređeno i rafinirano. A u toj težnji, obična potkošulja bez loga savršena je podloga - izdvojili smo komade koji su trenutno dostupni. 

image

Potkošulja od rebrastog pletiva Massimo Dutti (29,95 eura)/
rebrasta potkošulja Zara (7,95 eura)/
potkošulja od organskog pamuka COS (17 eura)

image

Pamučna potkošulja Loewe (270 eura)/ pamučna potkošulja Prada (690 eura)

image

Potkošulja od svile Arket (49 eura)/ rebrasta potkošulja Rika Studios; The Frankie Shop (85 eura)