Dip N Drip

Sviđa nam se ručno rađeni nakit koji budi sjećanja iz dvijetisućitih

15. studeni 2022.

Fotografije: Nikola Zelmanović i Luka Kedžo

DIP N DRIP je osebujan i upečatljiv nakit koji u Zagrebu ručno izrađuje Monika Zubović.

Trend nostalgije za nultim godinama najlakše je nositi kroz nakit - suptilno se tada uklapa u svaku kombinaciju i nosi komadić prošlih vremena oblikovan u cool oblike naušnica i ogrlica. Monika Zubović predstavila je novu kolekciju za svoj brend DIP N DRIP, osebujan nakit ručno je rađen u Zagrebu, a karakterizira ga estetika vezana za početak tisućljeća.  

Nakit se izrađuje sa staklenim perlama, Swarovski kristalima, riječnim biserima i školjkama, vintage perlama i privjescima, od smole i polimera, poludragog kamenja i metala. Pojedini modeli nakita izrađuju se u malim serijama, a fokus je na unikatnim modelima.

"Filtriram sve ono što je utjecalo na mene od djetinjstva ‘90-ih, i tinejdžerskih sjajnih 2000-ih: Poly Pocket, Barbie sirene, plišanci, Myspace, bakini tabletići, šećerna vata, kremasti milkshake od jagode, Chupa Chups lizalice, proljeće, krune od tratinčica, Powerpuff Girls, MTV, Scott Pilgrim, balončići od sapunice, Tamagotchy, čudne vintage porculanske figurice, Sofia Coppola, til, roza Motorola na preklop, miris Herbal Essences šampona za kosu, Clueless, prženi CD-i, glazbena kutija s balerinom, maturalne haljine, staklene snježne kugle, labudovi, zvijezde naljepnice koje svijetle u mraku, Chloë Sevigny, leptir špangice, One Tree Hill, Marc Jacobs, tetovaže dupina, šljokičasti ruževi s okusom žvakaće gume – sva svoja sjećanja oblikujem u sanjiv, blještav i upečatljiv nakit.", govori dizajnerica.

image

Za fotografije nove kolekcije zaslužni su Nikola Zelmanović i Luka Kedžo, u ulozi modela je Iva Sočković, styling potpisuje Marcela Vrček, make-up Lara Perički, a nokte Paula Vukas (Lala Lab). 

Centar nove kolekcije je Princess Choker – ogrlica ispletena od sitnih staklenih perlica, zaokružena Swarovski elementima. Dostupna je u tri različite varijante, a uz nju dolaze i pripadajuće naušnice koje su nešto suptilnije i ostavljaju prostora za kombiniranje. Bubble Choker je jednostavnija ogrlica ispletena od sitnih staklenih perlica i perli u nekoliko boja, u kombinaciji s mjesečevim kamenom.

image

DIP N DRIP nakit možete naručiti putem direktne poruke na Instagramu ili putem maila: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.. Nakit je moguće vidjeti i isprobati u centru Zagreba, uz prethodnu najavu - termin također možete rezervirati putem Instagrama ili maila.