Vintage love

Sviđa nam se što je Marc Jacobs pronašao u svojoj arhivi

18. kolovoz 2022.

Fotografije: Promo/Marc Jacobs

Američki dizajner lansirao je kolekciju modnih dodataka koji datiraju iz osamdesetih godina prošlog stoljeća. Vintage je in!

I više od toga da je vintage samo još jedan u nizu prolaznih trendova. Nostalgija je možda trenutno zaokupirala modnu scenu, no s ovim trendom podsjetili smo se da modne komade treba čuvati i voljeti, odnosno investirati u one koji će trajati i godinama nakon prvog nošenja. Svjestan činjenice da nove (ali i starije) generacije obožavaju sve što dolazi iz modne prošlosti, dizajner Marc Jacobs lansirao je kolekciju M-Archives, pažljivo probranu liniju torbica od kojih su neke prvi puta predstavljene još 1981. godine. Limitirana kolekcija posveta je ikonskoj Classic Q kolekciji torbica - tu je hobo model "Hiller Hobo", koji dolazi u dvije boje, rađen je od granulirane kože i sadrži metalnu pločicu koja se nalazi na svim modelima, a zaslužna je za taj vintage moment.

U istim nijansama dolazi i Lil Ukita torba na preklop, a nešto manje dimenzijama Karlie i Natasha torbe osim u crnoj i smeđoj dolazi i u crvenoj boji. Lica ove kampanje su Kim Gordon, glazbenica i kantautorica te njena kćer Coco Gordon Moore. Modele pronađite ih na službenoj stranici Marca Jacobsa, za kvalitetnu dozu dizajnerske vintage mode. 

image

Marc Jacobs Hiller Hobo (475 dolara)

image

Marc Jacobs Lil Ukita (495 dolara)/ Marc Jacobs Natasha (350 dolara)/ Marc Jacobs Karlie (275 dolara)