U dobrim rukama

Tko je čovjek koji je od Harryja Stylesa napravio modnu ikonu?

26. listopad 2021.
Fotografije: Profimedia

Styles ima stila, ali velike zasluge za njegovu modnu dominaciju ima njegov imenjak s kojim surađuje već 6 godina.

Od šarenog kardigana i širokih hlača s cvjetnim uzorkom preko bisera oko vrata i Guccijevih čupavih boa pa do šljokičastog prsluka i haljine na naslovnici Voguea - Harry Styles jedna je od najvećih modnih ikona našeg vremena. Ne samo što uvijek izgleda sjajno, nego stalno pomiče granice muškog odijevanja. A iza svih tih lookova koje pamtimo stoji jedan čovjek - Harry Lambert. Stilist je to koji sa Stylesom radi od 2015. i kojem glazbenik vjeruje više od ikoga. 

"Odijevanje Harryja za mene je lako. Povezani smo predivnim osjećajem koji je rezultat pravog prijateljstva. Između nas postoji spontana i prirodna veza i zato nam je tako zabavno raditi zajedno. 

Lambert je bio pripravnik u magazinima i-D, Tank, britanskom Vogueu i stilist u Topmanu, a danas je zadužen za Stylesa, ali i za modne odabire glumice Emme Corrin, koju smo gledali kao princezu Dianu u "Kruni" te njezinog partnera Josha O'Connora, koji je glumio princa Charlesa. 

O'Connor je u međuvremenu bio lice Loewea, dok je Corrin postala miljenica crvenog tepiha, u sjajnim i iznenađujućim komadima Miu Miu (čije je zaštitno lice), Schiaparellija i Charlotte Knowles. 

"Emma ima snažan stav i stvarno je j***no cool. Zato što je mlada i lijepa, ljudi je često brzo stavljaju u određene ladice. Sretan sam jer sam je prvo upoznao kao prijateljicu, a zatim kao kolegicu. Ne boji se riskirati niti biti ružna", kaže Lambert o Corrin. 

No, njegov odnos s Harryjem Stylesom ipak je nešto posebno. 

"Uvijek pokušavamo napraviti nešto neočekivano. Počnemo pričati o silueti ili pogledamo neke ideje Alessandra Michelea i zatim gradimo od toga. Gledamo Guccijeve revije i nove kolekcije, razmišljamo o siluetama koje su već funkcionirale i koje volimo. Zatim razmišljamo kako možemo izazvati očekivanja drugih i zainteresirati ih. Sve mora biti u skladu s njegovim stilom, ali i jedinstveno za događaj", rekao je Lambert. 

Tako je za njegov nastup na Grammyjima ove godine stvorio dva looka koji su imali iste siluete, ali su bili potpuno drugačiji. Sve je, dakako, bio Gucci, čije je Styles zaštitno lice. Na crvenom tepihu pojavio se u smeđim samt hlačama, heklanoj bluzi i kariranim sakoom s ljubičastom boom, dok je za nastup bio u crnom odijelu sa zelenom boom, bez majice ili košulje ispod sakoa. Harry je pjevao hit "Watermelon Sugar", a na nastupu je bio totalna suprotnost od looka iz spota - koji je također stilizirao Lambert, kao i "Adore You" i "Golden" te naslovnicu albuma "Fine Line". On je bio tamo i kad je Styles snimao editorijal i naslovnicu za američki Vogue, koji je stilizirala Camilla Nickerson, uz Lambertovu pomoć, koji je donio komade dizajnera Harissa Reeda i Emily Adams. 

"Ako je ta naslovnica nekoga uzrujala, to je dobro, ako je nekome pomogla da se osjeća bolje, to je također dobro. Stvorili smo dijalog i mislim da je to uvijek pozitivno u modi", kaže Lambert. 

Danas je jedan od najtraženijih stilista u Hollywoodu, a poznat je po tome što na crveni tepih često dovede komade mladih, neafirmiranih dizajnera; primjerice, Harrisa Reeda je upravo on progurao i bio je prvi koji je naručivao njegove šešire za Stylesa. 

"Mislim da je svijet vidio dovoljno crnih smokinga i lijepih haljina. Uvijek gledam na crvene tepihe kao na neki editorijal. Imaš priliku zabaviti se i biti kreativan. Možeš čak dodati i malo fantazije, mislim da je to jako važno", zaključuje Lambert.