Trend report

Totalni su hit: Četiri modela tenisica koja nosimo ove sezone

26. svibanj 2023.

Fotografije: Profimedia/ Instagram

Od modnih metropola, Instagram profila i aktualne ponude trgovina, izdvojili smo modele tenisica koji su najpoželjniji u novoj sezoni.

Ljetna sezona donosi pregršt cipela na nisku i visoku petu, sandala u svim varijantama, natikača i klompi, a uz cijeli ovaj arsenal obuće, ne odvajamo se niti od tenisica koje jedine nosimo kroz cijelu godinu. Najudobnije i definitivno najpraktičnije, slažu se uz ljetne lepršave hlače, haljine i suknje, nose se na posao kao i na ljetno putovanje. A ove sezone, neslužbene ‘it‘ tenisice su Adidas Samba oko kojih se stvorio ogromni hype pa je do njih posljednjih mjeseci nemoguće doći. 

Klasični i najtraženiji modeli su u crnoj i bijeloj varijanti, a s toplijim ljetnim danima, influencerice poput Emili Sindlev i Aime Song biraju adidaske u bojama poput zelene, ružičaste i plave. Često je riječ o modelima nastalima u suradnji između Adidasa i Guccija (onima koje obožava i Harry Styles), no Samba tenisice u bojama stalan su dio klasične Adidas ponude. Uz model Samba, slične estetike su hamburg, Spezial i Gazelle - Adidasovi retro modeli koji jamče kuelrski look. Osim ovakvih retro modela, još četiri vrste tenisica imaju svoj trenutak, pa ako se želite odmaknuti od Samba manije, predlažemo i ostale tenisice koje nose influencerice, ‘it‘ djevojke i svi oni koji vole spoj dobrog dizajna, udobnosti i praktičnosti. 

Retro is cool

image

Loewe Flow Runner tenisice; Matchesfashion (690 eura)/
Adidas x Gucci Gazelle tenisice (850 eura)/
Onitsuka Tiger Mexico 66; Zalando (90 eura)/
Adidas Spezial tenisice; Zalando (110 eura)

Take a hike

image

Adidas Originals HYPERTURF W tenisice; Zalando (104 eura)/
Salomon Speedcross6 tenisice; e-cipele (168 eura)/
Veja Venturi Alveomesh tenisice; Karla (179 eura)

Love Earth 

image

Pangaia tenisice od kore grožđa (205 eura)/Ž
Adidas Sam Smith tenisice od veganske kože (100 eura)/
Saye ‘89 tenisice od kaktusa; Shareno (149 eura)/
Miret Minera Silica tenisice od prirodnih materijala (139 eura)

Sneaker in the spotlight 

image

New Balance 550 tenisice (149,90 eura)