Fisherman sandals

Tražite li udobne ravne sandale, predlažemo model koji će vas uvesti u ljeto

18. svibanj 2022.

Fotografije: Promo

Ribarske sandale najčeše su rađene od kože, svaki model se odlikuje specifičnim remenčićima i neutralnim bojama što ih čini poželjnim ulovom za dnevne prilike.

Posljednjih godina svjedočili smo zaokretu prema udobnosti, a posebno se to očitovalo kod obuće koja s novim sezonama dolazi uz hashtag trending. Da, potpetica se vratila u velikom stilu i to ne bilo kakva - glavni trend su platforme koje izviru iz svake nove modne kolekcije. No, ne možemo cijeli dan provesti u glam cipelama pa tu na scenu stupa udobna, ravna obuća. I to najčešće ona koja će podijeliti mišljenja. Aktualni ugly shoe trend su takozvane fisherman sandale. Kada ih vidite, znat ćete o čemu govorimo, doduše, možda ste se već upoznali s njima jer ovaj trend javio se još prošle godine. 

image

Ljetna kolekcija Max Mare
Fotografije: IMAXtree

Neosporivo je da su zaista udobne i vjerujemo da će ovakvi modeli postati i naš to-go izbor u ljetnim danima. U svojim kolekcijama predstavili su ih brendovi poput The Rowa i Gabriele Hearst, inače imena koja se vode casual estetikom, minimalizmom i tihim luksuzom, ne vode se trendovima, iako, često sudjeluju u nametanju istih. The Row ovakve modele u ponudi ima već godinama, no tek ove sezone došle su u fokus i na listu modnih influencerica. Od dizajnerskih modela, jedan od traženijih je onaj iz ponude Guccija koji dolazi u nekoliko opcija - od kože u crnoj i boji konjaka, ili od gume, prozirne ili u boji, što će vas sigurno vratiti u dane djetinjstva. High street trgovine ne zaostaju - najčešće nude crne ili bijele modele ribarskih sandala, a mi izdvajamo 12 favorita. 

image

Sandale s robudnim potplatom Reformation (2300 kn)/ sandale & Other Stories (99 eura)/ kožne sandale The Row; Net-a-Porter (860 funti)/ sandale s kopčom Reserved (499,90 kn)

image

Sandale Mango (249,90 kn)/ sandale Gucci; Matchesfashion (790 eura)/ sandale COS (150 eura)/ sandale u dvije boje Marni; Matchesfashion (550 eura)

image

Sandale s platformom Zara (549,90 kn)/ sandale od brušene kože Zara (349,90 kn)/ sandale od kože Khaite (6820 kn)/ sandale See by Chloe; Karla (2650 kn)