Seksi izrez

Trend s crvenog tepiha koji ćemo nositi ovog ljeta

27. travanj 2021.
Fotografije: Profimedia
Ines Madunić
Ines Madunić

Iako su ovogodišnji Oscari bili posebni po mnogočemu, crveni tepih ostao je dijelom spektakla te je najavio neke ljetne trendove koje već volimo.

Prorez na struku, bokovima ili sprijeda, ispod dekoltea, ove će sezone biti posvuda, a najavio je to crveni tepih Oscara. Čak su četiri glumice nosile ovaj look, svaka na svoj poseban način. 

Carey Mulligan pojavila se u Valentino zlatnoj toaleti u dva dijela - raskošnoj suknji i malenom topiću. Iako je ostala bez svog kipića za glavnu ulogu u "Promising Young Woman", Mulligan je imala jednu od najzapaženijih haljina na crvenom tepihu. 

image
Carey Mulligan u Valentino Haute Couture
image
Andra Day u Veri Wang

Prorez na haljini imala je i njezina kolegica po nominaciji, Andra Day, koja je bila u konkurenciji za glavnu žensku ulogu u "The United States Vs Billie Holiday". Njezina je zlatna Vera Wang haljina imala veliki asimetrični prorez s bočne strane, ali i visoki prorez zahvaljujući kojem su noge bile u prvom planu. 

Zendaya je nosila Valentino neonski žutu haljinu koja je imala dramatičan prorez naprijed, ispod grudi, dok je Vanessa Kirby pokazala samo malo kože u blijedo roza Gucci haljini rađenoj prema narudžbi.

image
Zendaya u Valentino Haute Couture
image
Vanessa Kirby u custom made Gucciju

Riskantni prorezi pojavili su se i na pistama, od Maximiliana Davisa do Victorije Beckham, a nosit ćemo ih cijelog ljeta. 

Prorezi ispod grudi ili sa strane, na struku suptilan su način da pokažete malo kože bez da stalno morate brinuti o tome kako treba sjediti, stajati ili kretati se, a da vam haljina ostane na mjestu. Također, pristaje svima jer, ovisno o veličini proreza, strateški skriva mjesta koja ne želimo pokazati, a ipak ostavlja seksi dojam. 

image
Haljina gingham uzorka - 299,90 kn (Zara) // Tirkizna s lađa izrezom - 29 € (akcija - &Other Stories) // Haljina cvjetnog uzorka - 24,99 € (H&M) // Vesper midi haljina smeđa - £57 (Asos) // Pletena haljina - 229,90 kn (Zara) // Midi haljina - 349,90 kn (Mango) // Staud midi haljina - €325 (Net-a-porter)