Neodoljivi vintage

Trendi komade sezone tražimo na ovim vintage adresama

22. siječanj 2021.
Fotografije: Instagram
 

Izdvajamo omiljene adrese za second hand i vintage shopping, trenutno se tamo nalaze neki od najpopularnijih modnih trendova sezone, no ove komade nosimo bez obzira na njih.

Ne zagovaramo slijepo praćenje aktualnih modnih trendova koji se u lancu modne industrije izmjenjuju sve brže i brže, u čemu se individualnost gotovo potpuno gubi. Kako su modni trendovi po prirodi cirkularni i svako malo na površinu ispliva neki koji je obilježio prošla modna razdoblja, u duhu održivosti bolja je opcija posegnuti za second-hand i vintage komadom, umjesto za onim s polica dućana brze mode. 

Više je razloga za to - za početak, nećete hodati ulicom u primjerice istom puloveru kao ostatak grada. Drugi i važniji razlog, smanjili ste ekološki otisak koji modna industrija ostavlja na okoliš. Dobro je poznata činjenica da je modna mašinerija drugi najveći zagađivač okoliša u svijetu i krajnje je vrijeme da i mi kao konzumenti učinimo barem male korake koji idu u prilog očuvanju okoliša. Vintage shoppingranje odličan je početak i korak prema zelenijoj modi. 

Vezano za ovosezonske trendove, vintage je svakako jedan od njih u svakom smislu. Retro trendovi popularniji su no ikad, od velikih kragni, naglašenih rukava, starih modela dizajnerskih torbica...a sve ove komade lako je pronaći na adresama vintage i second hand dućana, sigurni smo, u takvom shoppingu uživat ćete još više. Ovo su samo neki od 'it' komada koje tražimo na vintage shopovima - izdvojili smo provjerene online trgovine koji dostavljaju u Hrvatsku, a adrese poput Uličnog ormara nalaze se u Zagrebu. 

Pletivo i kardigani

image
Vintage stranice: Na Nin Vintage i Imparfaite

Kaputi, budne i sakoi

image
Vintage stranice: Lucia Zolea i Deux Birds

Retro haljine

Korzeti

image
Korzet sa vintage shopa Lucia Zoela

Torbe

image
Fendi i Chanel vintage torbice dostupne na Vestiaire Collective