Best of

Trendovi koje nam predlažu luksuzne kuće za 2022.

14. siječanj 2022.

Fotografije: IMAXtree

Izdvajamo pet modnih trendova koji se ističu kroz pre-fall kolekcije.

Najčešće predstavljene kroz lookbook, pre-fall kolekcije daju uvid u trendove koji će zavaladati sljedećom jesenskom sezonom. S obzirom na trenutnu globalnu situaciju, teško je zaključiti što je kupcima zaista potrebno i čemu se žele prikloniti, pa ovogodišnje pre-fall kolekcije zapravo pokrivaju svaku potrebu. Od esencijalnih komada u ormaru pa do dopamine načina odijevanja i trapera koji se nameće u prvi plan, izdvajamo modne trendovi koji će vjerojatno obilježiti novu jesensku sezonu.

image

Pre-fall kolekcija Balenciage
Fotografija: IMAXtree

Fashion essentials

Pre-fall kolekcijama očigledno prevladava crna boja, bezvremenska i osnovna u svakom ormaru . Demna Gvasalia predstavio je kolekciju u svojoj, kako je kazao, omiljenoj boji - crnoj, uz poneki izlet prema zelenim ili traper komadima. Givenchy također donosi zanimljive komade u crnoj i bijeloj boji, klasične s vidljivim dizajnerskim potpisom Matthewa Williamsa. Ganni i Max Mara s druge strane pokrivaju poslovne modne esencije i predlažu prsluk kao trend koji je već sada aktualan. 

image

Pre-fall kolekcija Givenchyja
Fotografija: Profimedia

image

Pre-fall kolekcije kuća Max Mara, Nanushka i Diesel
Fotografija: IMAXtree

image

Kolekcija kuće Ganni
Fotografija: IMAXtree

Traper 

Diesel, Balenciaga, Maison Margiela, Chanel dovode traper na novu razinu. Diesel predlaže mikro suknje od trapera i tople jakne s krznom, a Chanel s druge strane traper predlaže u ženstvenom izdanju. U svakom slučaju, nosi se od glave do pete, tnogavice traperica ostaju široke, a u fokusu će biti traper ispranog i dekonstruiranog izgleda.

image

Pre-fall kolekcije kuća Masion Margiela, Chanel i Diesel
Fotografija: IMAXtree

image

Pre-fall kolekcija Balenciage
Fotografija: IMAXtree

Dopamine dressing

Osim klasičnih modnih komada i povratka jednostvnim siluetama, dizajneri predlažu boje za optimistični duh i bolje raspoloženje. Uz njih, aktualne su zanimljive teksture, perje i svaki odmak od klasike koji modu predstavlja kao zabavno igralište. 

image

Kolekcija Gannija
Fotografija: IMAXtree

image

Pre-fall kolekcije kuća Helmunt Lang i Jil Sander
Fotografije Profimedia/IMAXtree

image

Pre-fall kolekcije Chanela i Diesela
Fotografija: IMAXtree

Y2K

Dok se Balenciaga s Lost Tape kolekcijom odmaknula od klasičnih Y2K modnih godina i zakoračila u grunge fazu iz kasnih devedesetih, kod većine brendova i dalje prevladava inspiracija nultnim godinama. Diesel primjerice osim ženskih komada i one za muškarce predlaže u stilu nultih, Missoni također najavljuje razdoblje niskog struka, a Versace logomaniju.

image

Pre-fall kolekcija kuće Missoni
Fotografija: IMAXtree

image

Diesel i Versace kolekcije
Fotografija: IMAXtree

Cosy look

Umotani u kapute i šalove kao u Jil Sander kolekciji, pletene haljine s uzorkom prugica ili u Chanelov luksuzni kardigan, trendovi se i dalje vrte oko komfora i udobnosti koja je podignuta na stylish stepenicu. Pleteno, čupavo i toplo očekujemo i u novoj jesnskoj sezoni.

image

Pre-fall kolekcije modnih brendova Ganni, Nanushka i Chanel
Fotografija: IMAXtree

image

Pre-fall kolekcija brenda Jil Sander
Fotografija: IMAXtree