Suvremeni dizajn

Četiri modela sunčanih naočala koje ćemo nositi iduće sezone

24. studeni 2020.
Fotografije: Promo/ iStock
Lea Ladišić
Lea Ladišić

Sunčane naočale za novu sezonu sugeriraju odvažnost, inkluzivnost i statement look. Omiljene modele pronašli smo u De Rigo kolekciji za 2021. godinu.

Modni dodatak koji mnogo govori o stilu, raspoloženju i aktualnim modnim trendovima su sunčane naočale. Njihova uloga nije čisto funkcionalna, ona da štite od sunčevih zraka, već i estetska jer će svakom outfitu dati modni zaokret i završni dodir. 

Nakon dominacije minijaturnih i mačkastih naočala proteklih sezona, novi okviri kradu nam pažnju suvremenim dizajnom, a mnogi od njih ono najbolje posudili su iz prošlih modnih dekada. Adute za novu sezonu predstavila je renomirana talijanska tvrtka De Rigo s novom sunčanom kolekcijom: nameću se četiri trenda koje predvode luksuzni brendovi Fila, Carolina Herrera, Police i Furla. Na prvom mjestu je svakako uniseks - granice postaju sve tanje, a sunčane naočale jednako dobro pristaju muškarcima i ženama izgrađenog stilskog izričaja koji se ne boje poigrati s efektnim modnim dodacima. Kojim se još smjernicama vodimo kod biranju novih sunčanih naočala, izdvojili smo u nastavku.

Sportski futurizam

Sportska estetika nikada nije bila poželjnija pa će takav outfit najbolje začiniti sunčane naočale koje kombiniraju futurizam i sportski look. Mlada, odvažna i inkluzivna kolekcija brenda FILA ističe se upečatljivom uniseks ponudom koja prvi put predstavlja liniju ženskih stilova. Biramo teniski stil koji je ove jeseni dobio glam obilježje.

image
FILA Eyewear kolekcija za proljeće/ljeto 2021. - Uskoro u optikama!

Takav je FILA maska model naočala, inspiriran teniskim terenima, a uz cjelovitu leću bez ruba s plastičnim zaobljenim okvirom, model pruža maksimalnu udobnost i savršeno prianjanje.

Glam klasika

Bezvremenski klasici uvijek su in, poput statement crnih okvira. Logotip Furla "Arch" krade svu pozornost u kolekciji za 2021. godinu, a kao najnoviji simbol brenda nadahnut je vizurama grada Bologne, koji otvara svoja vrata inkluzivnom svijetu brenda predstavljajući sve povijesne vrijednosti - obrtničku izradu i eleganciju.

image
Furla kolekcija za proljeće/ljeto 2021. - Uskoro u optikama!

Logotip "Arch" predložen je u nekoliko varijanti te prvi put sadrži metale različitih boja, kao i nove teksture.

Blast from the past

Nostalgični smo za devedesetima i godinama s početka tisućljeća, što se očituje i kod odabiru sunčanih naočala. Nova Police kolekcija nudi prepoznatljiv uniseks model sunčanih naočala s dvostrukom metalnom strukturom i geometrijski oblikovanom lećom. Odlučni dizajni i originalne kombinacije acetata, metala i gume, udahnjuju život modelima koji utjelovljuju autentičan duh brenda.

image
Police kolekcija za proljeće/ljeto 2021. - Uskoro u optikama!

Klasični oblici modernizirani su u pravom Police stilu s detaljima na klincima i gumenim gliterastim umetcima za rock i sportski-chic efekt.

Moderni chic

Carolina Herrera fokus stavlja na ekološki prihvatljiv okvir izrađen od 100 posto biorazgradivog i recikliranog bio-acetata s bio-lećama izrađenih od ricinusovog ulja koji značajno smanjuje emisije CO2  u proizvodnom procesu. Sve to zapakirano je u chic model naočala koje kombiniraju suvremeni stil, sportski statement profil i elegantne kombinacije boja - savršeno za kozmopolitsku Carolina Herrera ženu.

image
Carolina Herrera kolekcija za proljeće/ljeto 2021. - Uskoro u optikama!

Osnovne reference evociraju na kolekciju haljina i modne dodatke kreativnog direktora Wesa Gordona, koje upotpunjuju savršeni Carolina Herrera stil.