Demi-fine

Nenametljiv i nježan, ali upečatljiv - nakit koji obožavamo

30. srpanj 2022.

Fotografije: Missoma

Ovim su se komadima okitile Billie Eilish, Bella Hadid i Jennifer Affleck. Riječ je o povoljnom a prekrasnom nakitu britanske kuće Missoma.

Missomin dizajn savršen je ples između nenametljivog i originalnog, nježnog i brutalnog. Riječ je o britanskom brendu čiji su komadi ručne izrade, a posebnima ih čine maštoviti oblici, beskompromisne boje i kreativan dizajn. Bilo da se odlučite samo na jednu ogrlicu, narukvicu ili prsten ili za pravu party estetiku, odabir neće proći nezamijećen. Uz njih preporučujemo minimalistički look: ako odaberete elegantan, jednostavan outfit pojedinačni će se komadi s lakoćom istaknuti, no sama kuća naglašava kako je njihova ideja upravo layering, odnosno slojevito nošenje. Upravo zato su u rubrici najprodavanijih uočljivi setovi potpuno različitih lančića namijenjenih za istovremeno nošenje, kao i one ogrlice obilate privjescima i detaljima.

image

Fotografije: Missoma

I dok celebrityji inače posežu za nakitom s potpisima poznatih dizajnera ili pak onim koji obiluje dijamantima, Missomu su zbog njene originalnosti prigrlile zvijezde poput Kate Middelton, Belle i Gigi Hadid i Jennifer Affleck (J.Lo). Dodirna točka svim ovim djevojkama je da dominiraju kad je ukus u pitanju te da njihove odabire često želimo preslikati. A ovaj je put to konačno i moguće! Missoma nakit pristupačne je cijene i svakako je isplativa investicija. Brend operira i djeluje od 2008. godine, a misija im je dizajnirati demi-fine nakit, odnosno onaj koji operira na granici između visoke mode i street trendova. U tome i uspjevaju: istovremeno emitirajući kreativnu energiju i tendenciju za bezvremenskim dizajnom koji ne ovisi o sezonskim pomamama, njihova će ponuda što klasičnih što modernih komada inspirirati različite ljude različitih stilova. To i vidimo po celebrityjima koji ih odabiru nositi: što je zajedničko Billie Eilish i Emmi Watson? Missoma nakit!

image

Billie Eilish nosila je Missoma nakit na svjetskoj premijeri filma "No Time to Die" 2021., a Emma Watson na dodjeli nagrada Earthshot iste godine
Fotografije: Shutterstock Editorial/Profimedia

image

Emma Watson
Fotografija: Shutterstock Editorial/Profimedia

Za one koji ipak preferiraju klasiku Missoma nudi elegantne privjeske u obliku asimetričnih, šarmantnih cvjetića ili ogrlice s privjescima s dragim kamenjem. No za one koji su spremni konvencije staviti na kušnju, a u svakodnevne lookove unijeti i dozu eksperimentalnoga, nudi se pregršt materijala za istraživanje. Efektne su, primjerice, naušnice koje je odabrala Gigi Hadid - one sa zmijolikim privjeskom zakačenim na kopču u obliku dlana. Too much? Za Gigi, nikada.

Da bi stvar bila još bolja, Missoma je mnogo kreativnog prostora posvetila pitanju održivosti. Sklopivši partnerstvo s dobrotvornom organizacijom TreeSisters, tvrtka je obznanila da će posaditi čak milijun stabala do 2026. godine, i to upravo duž tropskog pojasa kako bi se pripomoglo pošumljavanju i rješavanju klimatskih problema. Donosimo vam izbor nama omiljenih komada, koje bismo rado kombinirali s lepršavim ljetnim outfitima. Samo pogled na njih je dovoljan da osjetimo aromu vina na terasi s pogledom na more ili zanos ljetnih večeri prožetih mirisom tamarisa...

image

Narukvica Jelly Heart Gemstone Charm (1.123,64 kn)/Prsten Harris Reed Labradorite Cocktail (1.339,40 kn)/Set lančića Lucy Williams Roman Coin Malachite (3.55070 kn)/Naušnice Harris Reed Moonlight Pearl (1573 kn)/Naušnice Lucy Williams Mini Ridge (710 kn)/

image

Ogrlica Lena Charm (1.123,60 kn)/Prsten Jelly Heart Gemstone (764 kn)/Ogrlica Double Chain (1.159,60 kn)/Narukvica Filia Chain (800 kn)/Naušnica Mini Pyramid Charm (764 kn)