Iz hobija u posao

Torbice hrvatske dizajnerice predstavljene na Tjednu mode u New Yorku

14. travanj 2021.
Fotografije: Promo/Vena Candy

‘Ovakve prilike mi pokazuju da i mali brendovi imaju mogućnost igrati ulogu u svijetu mode i to me neopisivo veseli‘, govori Vjerana Stipetić koja stoji iza branda modnih dodataka Vena Candy.

Na listi hrvatskih dizajnera torbica nedavno se našlo novo lice, mlada kreatorica Vjerana Stipetić. Dizajnerica hrvatskih korijena s adresom u Nizozemskoj osmislila je kolekciju torbica i modnih dodataka pod imenom Vena Candy, snažnog kolorita i eklektičnog stila. Ubrzo nakon lansiranja kolekcije otvorila joj se i prilika za prezentaciju proizvoda, i to na Tjednu mode u New Yorku.

"U prosincu prošle godine počela sam s prodajom u jednom multibrand storeu u New Yorku koji službeno sudjeluje s vlastitom modnom revijom kao dio NYFW-a. Određeni dizajneri koji prodaju svoje komade u trgovini bili su izabrani u sklopu projekta "The Ones To Watch" i pozvani su da sudjeluju u reviji - ja sam bila među njima.", govori dizajnerica koja već ima nove planove za razvitak brenda. 

image
Torbice su predstavljene u kolekciji brenda Flying Solo 

Modeli torbica izrađeni su od kvalitetne eko kože, a u planu je i kolekcija od prave kože. S obzirom na to da svaku torbicu izrađuje i šije ručno, jednostavni modeli iziskuju oko pet dana rada, a oni kompleksniji i do nekoliko tjedana. 

"Velika mi je želja pozvati publiku da mi se pridruži u mom svijetu mašte i zabave. Moda može biti razigrana i zabavna prilika za izražavanje. Vrlo često detalji poput modnih dodataka tu igraju posebnu ulogu. Možda zvuči kao klišej, ali život je prekratak da bismo čekali "posebne prigode" za posebne modne trenutke. Trebamo nositi ono što nas veseli, bez obzira na dan u tjednu i godini." govori nam Vjerana.