Tijana Žunić

Upoznajte zavodljivi dizajn beogradske dizajnerice

31. prosinac 2022.

Fotografije: Danilo and Sharon

Beogradska modna kreatorica prisutna je na modnoj sceni već 15 godina, a svakom novom kolekcijom donosi svježinu i suvremeni senzibilitet koji se obraća ženama koje znaju što žele nositi.

Već duže vremena pratim rad beogradske dizajnerice Tijane Žunić koji na prvi pogled osvaja sofisticiranom elegancijom i suvremenim krojevima za samouvjerenu ženu. Lako se zaljubiti u njezine kreacije koje balansiraju između klasike i pravog statement komada, a još zavodljiviji su njezini bridal modeli koji ispunjavaju san svake suvremene mladenke. Za kraj godine, Tijana je lansirala i novu party kolekciju, u istom autentičnom potpisu atraktivnosti i klasike koja obiluje sjajnim haljinama i odijelima.

U razgovoru Tijana otkriva kako je party kolekcija i editorijal koji je prati priča o djevojci koja uživa u festive atmosferi, vedra je i razigrana, voli odjevne kombinacije koje su istovremeno klasične, atraktivne i ne sputavaju njenu prirodu.

image

Kolekcija donosi sjaj šljokica i precizne krojeve koji pristaju tijelu 

"Kolekciju karakterizira kombinacija jednostavnih formi sa svjetlucavim materijalima koji modelima daju posebnu dinamiku. Što se kreativnog procesa tiče, on je trajao mjesecima, a s obzirom da je ovaj dio kolekcije samo jedan segment onoga što izlazi izlazi sljedeće godine, mogla bih reći da je razvijanje i provođenje prvobitnih ideja u djelo i dalje u toku. Još uvijek radimo na isprobavanju određenih krojeva i oblikovanja finalnih proizvoda", govori dizajnerica.

Od omiljenih modela izdvaja mini haljina od šljokica, kao možda najzanimljiviji komad koji se vrlo lako može kombinirati i prilagoditi mjestu i vrsti proslave - jednostavna haljina izgleda efektno, ostavlja wow efekt, istovremeno je iznimno udobna za cijelu noć.

image

Mini haljina iz nove party kolekcije 

Tijanina estetika možemo opisati kao kao spoj elegancije, ženske snage i suptilnosti, s čime se i dizajnerica slaže. 

"Volim vidjeti i čuti da netko opisuje moje modele baš na način na koji ih i sama vidim. To je samo potvrda da sam uspjela u tome na pravi način prikazati svoj doživljaj i osećaj prema svemu onome što radim. Smatram da sam za ovih gotovo 15 godina rada uspjela oblikovati svoj estetski pravac. Eksperimentiranje s različitim stilovima mi nije nepoznato, ali i onda kada se odlučim dio nekog stila interpretirati na svoj način, i tada ga upakiram u svoju prepoznatljivu estetiku", ističe. 

Sam dizajn i ideje su dio kreativnog procesa koji je sklon promjenama i novim pravcima kretanja, no ono po čemu je beskompromisna je sama tehnika izrade modela, i to je ono na čemu najviše radi sa svojim timom.

"Vjerujem u ono što radim, uvijek se trudim osluškivati kako tržište diše i nije mi teško iz toga izvući ono što je dobro i oblikovati ga na sebi svojstven način", osvrće se i na pitanje hiperprodukcije koja u nekom pogledu dolazi kao otežavajuća okolnost za svakog dizajnera koji klijentima želi ponuditi ono što im nedostaje. Tijana ipak smatra kako hiperprodukcija ne može zadovoljiti individualne potrebe već nameće svoje viđenje mode.

image

Bridal kolekcija za 2022. godinu 

image

Bridal kolekcija za 2022. godinu 

"Srećom, na tržištu ima dovoljno žena i djevojaka koje žele da njihov stil bude jedinstven i upečatljiv, a hiperprodukciji uvijek nedostaje individualizam". 

Na kraju razgovora, otkriva nam da su planovi za sljedeću godinu su već napravljeni, a prva na listi je Bridal kolekcija koja je u fazi izrade i izlazi u veljači. Paralelno s tim radi se i ready-to-wear kolekcija  za sljedeću godinu koju možemo očekivati krajem ožujka.