Métiers d‘Art

Uzorci i boje prevladavaju novom Chanelovom kolekcijom

09. prosinac 2022.

Fotografije: Malick Bodian

Svi lookovi prikazani su na modnoj pisti, u srcu vibrantnog Dakara, dok su uz parišku rijeku Sienu snimljene fotografije koje dolaze kao uvod u novu Chanel kolekciju, odnosno kao nagovještaj boja i uzoraka na chic način.

Chanel je otkrio novu Métiers d‘Art kolekciju i tako postao prva luksuzna kuća koja je pripremila modni show u afričkom gradu Dakaru, u Senegalu. A prije same modne piste, kolekcija dizajnerice Virginie Viard predstavljena je kroz editorijal koji je sniman na ulicama Pariza. 

Za fotografije je zaslužan Malick Bodian, koji je uz rijeku Sienu uhvatio novu Chanel siluetu obogaćenu bogatim detaljima poput ručno rađenog veza, motiva kamelije, prepoznatljivog simbola francuske modne kuće. Hlače s detaljima čipke, oversized pletivo i komadi od tvida poput kompleta hlača zvonolikih nogavica i jakne čine temelj nove kolekcije koju su nosili modeli poput Alaate Jazyper i Lole Bahie. Efektni su i dugi kaputi, traper koji se kombinira s platformama, prsluci obogaćeni sjajem šljokica, kao i torbice s logom Chanela koje kombiniraju prošivenu i lakiranu kožu. 

image


 

"Oduvijek sam znao kakvu vrstu fotografije želim raditi, onu koja reflektira odnos koji imam s modelima. Volim način na koji modeli gledaju u moje oči - u kameru, i smatram da je to ono što fotografijama daje nešto što je rijetko - emociju, a samim tim pokazujemo modu u njezinom stvarnom obliku", komentirao je fotograf. Chanelov Métiers d‘Art editorijal s komadima iz nove kolekcije donosimo u nastavku.