Modna formula

Vatromet boja ključna je točka u ‘over the top‘ estetici Lewisa Hamiltona

06. kolovoz 2022.

Fotografije: Shutterstock Editorial/Profimedia

Ako kažemo da se Lewis Hamilton obukao sav u ružičasto povodom kampanje koju predvodi, vjerojatno već pogađate o kojem je brendu riječ. Zajedno sa Zendayom predstavlja Valentinovu kolekciju za jesen, što nas je potaklo da njegov osebujan stil stavimo pod povećalo.

Ružičasta boja simbol je otpora, razbijanja stereotipa i izlaska iz okvira. Riječima Pierpaola Piccolija, kreativnog direktora Valentina: "Jedna boja, hrabra, snažna, tečna, ekstravagantna, jedna boja koja sažima sve što volim u modi i sve što odabirem predstavljati: oslobođenje od ordinarnog, prostor da budeš to što jesi, snažan simbol jednakosti i ljubavi." Za Lewisa Hamiltona i Zendayu odlučio se, kaže, jer ih vidi kao dvije prelijepe duše koje svoje talente koriste s ciljem da ujedine, integriraju i izgrađuju svijet. Lewis Hamilton, jedan od najpoznatijih i najuspješnijih svjetskih vozača Formule 1, osim talenta za vožnju posjeduje i onaj za modu. Ako ga ne zateknemo u sportskoj opremi, vidjet ćemo kako hrabro i ustrajno eksperimentira s odijelima, kaputima i baggy hlačama, kako slaže mozaike boja i uzoraka te razara norme tipičnog odijevanja.

image

Fotografija: Shutterstock Editorial/Profimedia

U intervjuu za Vogue Hamilton je objasnio što moda uopće jest. Za njega, riječ je o osobnom oslobođenju, o izražavanju, o individualnoj evoluciji i traganju za identitetom. Moda u njegovim očima ima moć sreću unijeti izvana i zadržati unutra, jer mu kao neizostavna stavka njegovog karaktera pomaže da odgovori na pitanja o samome sebi. 

I zaista, njegov je stil, ma koliko se ticao individualnosti, toliko popularan da čak i Instagram profil @lewishamilton_style broji osamnaest i pol tisuća pratitelja. Ljudi žele znati što nosi i kako nosi, gdje nabaviti odjeću koju odabire i na taj mu način biti sličniji. Oblačiti se kao Lewis Hamilton znači ne diskriminirati niti jednu boju: tražiti karirane ili tie dye majice, spajati žutu sa zelenom i plavu sa ružičastom, prigrliti monokromne i cargo outfite i imati barem desetak pari tenisica. Ako želite otići i korak dalje, bacite se u potragu za suknjama i tunikama.

image

Fotografija: Profimedia

image

Fotografija: Shutterstock Editorial/Profimedia

image

Fotografija: Shutterstock Editorial/Profimedia

image

Fotografija: Shutterstock Editorial/Profimedia

image

Fotografija: Shutterstock Editorial/Profimedia

image

Fotografija: Shutterstock Editorial/Profimedia

image

Fotografija: Shutterstock Editorial/Profimedia

image

Fotografija: Shutterstock Editorial/Profimedia

Hamilton je redovito u publikama na raznim revijama. Revno prati brendove koje voli i upija sve što se događa na modnoj sceni. Za Times je rekao kako mu upravo moda pomaže da se rastereti kad se pritisak krene gomilati: "Kad sam na tjednu mode, okružen sam ljudima iz posve drugačijeg miljea, i gledam ih kako se izražavaju na posve drugačiji način. Sviđa mi se to okružje, jer se tamo i ja mogu izraziti. Onda to prenesem i na utrku."

U njegovom se ormaru mogu pronaći dizajnerske kreacije brendova Alexander McQueen, Isabel Marant, Louis Vuitton, Fendi, Karl Lagerfeld i, naravno, Maison Valentino. Ambasador je brenda Tommy Hilfiger, a jednokratnu je suradnju napravio i s Policeom, čiji je rezultat bila kolekcija Police x Lewis Hamilton sunčanih naočala - njegovog omiljenog modnog dodatka.

image

Iz kampanje za brend Police
Fotografije:Profimedia

I dok njegov stil budi u ljudima ili divljenje ili zgražanje, svakako ga možemo opisati kao nevjerojatno hrabar, nepresušno maštovit i osebujan. Svakako je i plodonosan, jer njegov angažman po pitanju rasne nejednakosti u području mode uvelike urađa plodom. Prisjetimo se da je na Met Gali 2021. godine zakupio čitav stol kako bi mogao pozvati mlade crne dizajnere da prisustvuju događanju, na koje inicijalno nisu bili pozvani. S njim su se tako pojavili Kenneth Nicholson, Edvin Thompson i Jason Rembert. U takvom okruženju Hamiltonu inspiracije sigurno ne nedostaje, zato se nadamo da će nas nastaviti iznenađivati novim sportskim, ali i stilskim pobjedama.

image

Na Met Gali 2021. godine s Kennethom Nicholsonom
Fotografija: Profimedia