Pretty in pink 

Vlada Barbie boja: Nikolina Lacković odabrala nam je više od 20 komada u omiljenoj nijansi

09. kolovoz 2023.

Fotografije: Launchmetrics/ Spotlight

Iako većini roza nije prvi izbor kod odabira odjeće i modnih dodataka, ove sezone proživljava malu renesansu.

Ružičasta boja mnogima nije među omiljenima kada su u pitanju modni komadi, ali pod utjecajem filma "Barbie" postala je najpoželjnija ljetna nijansa i preuzela poziciju tirkiznoj i plavoj koje su uvijek bile miljenice sunčane sezone. Ne radi se o jednoj od onih boja za koje ćemo reći da odišu elegancijom i klasikom, ali ako ju se pametno kombinira, bez pretjerivanja, može se postići dobar look. 

Pri tome treba pripaziti o kojoj nijansi se radi, za koju priliku ćete je odjenuti te o kakvom se odjevnom komadu radi. Osobito treba paziti s čime je kombinirate, te obratiti pozornost na materijal i na kroj. To sve naglašavam kako ne biste postigli neželjeni totalno Barbie efekt ili prezaigrani look, ako vam to - naravno - nije namjera. 

Rozu kombinirajte sa srebrnim ili zlatnim nakitom, ali vrlo minimalno. Radi se o dosta naglašenoj boji pa nije potrebno mnogo da je se "začini". Osobno tu nijansu volim na haljinama ili, pak, na otkačenim cipelama, a najmanje mi se sviđa u jeans varijanti jer smatram da je u toj verziji ipak rezervirana za mlađe generacije. 

Za one "zrelije" preporučujem rozu s motivima poput onih na kreacijama modnih kuća Valentino i Chloe jer time dobivamo željenu eleganciju i ženstvenost. Ružičasta je idealna za ljetnu party sezonu: od kupaćih kostima brenda Oseree, preko otkačenih naočala Versace pa do kratkih svilenih hlačica. Kako bi razbili pink look, kombinirajte ružičaste komade s otkačenim traperom ili jednostavnom bijelom potkošuljom. 

image

Irina Shayk nosi Versace od glave do pete 

Osim ružičastih modnih komada, ovog ljeta vrlo su popularni i lakovi za nokte u toj nijansi. Ako se odlučite za pink manikuru, odaberite kratku verziju noktiju, a oduška si dajte s nakitom - prstenjem i narukvicama. Ako je pak stapate s drugim bojama, zelena, bijela i pastelno žuta su idealne te se time postiže opušten, cool i moderan ljetni look. 

Meni osobno roza i crvena u kombinaciji daju dozu odvažnosti i razbijaju predrasude oko Barbie nijanse, a s druge strane ozbiljnost crvene. Za mene je to cool i nosiva kombinacija. 

Izdvojila sam odjevne predmete koji su se mi zapeli za oko u ovoj sezoni, a koje, s obzirom na promjenjive vremenske uvjete, možete svakako iskoristiti.

image

Lak za nokte OPI/ Sako Magda Butrym/ Kupaći kostim Hunza G/ Torba Alaia/ Sandale Jimmy Choo

image

Tunika i hlačice od frotira Marysia/ Potkošulja & Other Stories/ Haljina & Other Stories/ Kratke hlače Asceno

image

Bikini Melissa Odabash/ Haljina Valentino/ Natikače s potpeticom Gianvito Rossi/ Sako The Attico

image

Bluza i suknja Marant Etoile/ Natikače Amina Muaddi/ Košulja Valentino

image

Traperice Zara/ T-shirt Balenciaga/ Košulja Arket/ Haljina Allude/ Haljina Acne Studios/ Naočale Versace

image

Haljina Emilia Wickstead/ Haljina Blumarine/ Lak za nokte OPI/ Natikače Birkenstock