Ultimativni bunt

Vrijeme je za tenisice s platformom

21. lipanj 2022.

Fotografije: imaxtree

Kao da su jedva dočekale da štikle zamijene tenisicama, žene tenisice s platformom nose buntovnički, odvažno i dostojanstveno. S njima u prvom planu kreiramo urbane ljetne lookove, i biramo favorite među modelima.

Platforme su se vratile na velika vrata i pobudile u ljudima odvažnost i ekspresivnu snagu. Na scenu su uvele dodatnu dozu samopouzdanja i vedrine, a osim što su same po sebi otkačene čak i kad su jednostavne, potiču i na lude i zabavne kombinacije - na spajanje nespojivih uzoraka, na otkačene boje, volane, resice, vrpce i dramu. Logično, sličnu priču slijedile su i tenisice: ono što je prije samo nekoliko godina bilo nezamislivo, pa čak i ružno, danas je must, a ljudi koji su ih nosili prije pandemije i tada izgledali "čudno", danas shvaćamo da su bili trendsetteri. Ukoliko još niste, a želite prigrliti Y2K modu, tenisice s platformom idealne su za početak. Prije svega, postoje one s nižom i višom platformom pri čemu one s nižom (primjerice Nike Air Force 1) izgledaju potpuno "obično" i vjerojatno ih niti ne biste svrstali u tu kategoriju. Počnite s njima, pa kako će vam rasti hrabrost, tako neka rastu i tenisice, dok u jednom trenutku potpuno ne otpustite stare konvencije.

image

Fotografije: imaxtree

image

Marni PreFall 2022 kolekcija

Tenisice s platformom dat će savršen final touch urbanim outfitima. Nosite ih uz kratke traper hlače niskog struka i oversized košulju ili uz nonšalantnu haljinu T-shirt kroja. Uklapaju se čak i s ljetnim odijelima i maxi haljinama, a svaku od navedenih kombinacijama podređuju sebi i svom ultimativnom cool statusu. Prepoznajte u njima njihov moćni, bezvremenski bunt kojim spajaju udobno i stylish, ženstveno i beskompromisno, zaigrano i autoritativno.

image

Visoke tenisice Run Star Hike Converse; Zalando (829,00 kn) / Kožne tenisice Alexander McQueen; Net-A-Porter (€ 425) / Niske tenisice Superga; Glami (605,00 kn) / Tenisice s visokom platformom Versace; My Theresa (€ 595 - akcijska cijena)