Tjedan mode u Londonu

Zabavna moda iz perspektive Jonathana Andersona

19. rujan 2022.

Fotografije: IMAXtree

U londonskom kasinu, dizajner je odlučio pokazati zabavnu stranu mode.

Smještena u prostor londonskog zabavnog kluba Las Vegas Arcade Soho i okružena aparatima za igre na sreću, prikazana je proljetna kolekcija kuće JW Anderson. Dizajner Johnatan Anderson na pistu je još jednom poslao kreacije koje ne prikazuju samo ljepotu odjeće, već tjeraju na dublje promišljanje o stanju društva, kao i o samom smislu odjeće i mode u našem vremenu. Više od futurizma, Anderson je ponudio realizam, i stvarnost koja je ponekad iskrivljena baš kao i slika koju su uzvanici mogli vidjeti na okrugloj kreaciji srebrnog sjaja. 

Dizajner se nadovezao na prethodnu mušku kolekciju koju je predstavio - umjesto volana od bicikla, ovoga puta s odjeće su padale vješalice, a chunky džemperi nošeni su naopačke. Od same lokacije do kreacija, kolekcija je zapravo puna dizajnerskog smisla za humor - zabave nije nedostajalo, a provučena je kroz primjerice haljinu koja izgleda poput plastične vrećice sa zlatnom ribicom, ili poput onih koje podsjećaju na metalnu spužvu za čišćenje.

Neki komadi sadržavali su dijelove tipkovnice - "padamo li u svoje ekrane, postajemo li naši mobiteli?", pita se Anderson. Cijela kolekcija dolazi kao refleksija našeg društva, iako se nasuprot zabavnim komadima nalaze i iznimno nosivi odjevni komadi, poput slip haljina s čipkom, kožnih hlača i t-shirtova sa suptilnim logom. Kraj kolekcije posveta je britanskoj kraljici Elizabeti II. - mnogi brendovi otkazali su prikazivanje revija na londonskom Tjednu mode, dok je Anderson završio show s crnom majicom i posvetom "Njezino Veličanstvo, kraljica. Hvala".

---

---

---

---

---

---

---

---

---

---