Kolorističke opcije

Zaboravite na ružičastu, ovo su trendi nijanse za 2023.

08. veljača 2023.

Fotografije: launchmetrics.com/spotlight

Sudeći po pistama i novim kolekcijama modnih brendova, ovim sedam nijansi obilježit će proljetnu i ljetnu sezonu.

Nakon godine koju je obilježila jarko ružičasta nijansa, u novoj sezoni spremni smo za nove kolorističke izazove. Paleta boja koja će biti tražena nije ništa manje upečatljiva od snažne ružičaste - prepustit ćemo se jakim akcentima crvene, narančaste, ljubičaste i plave koja podsjeća na trenutni blockbuster Avatar. Nasuprot efektnim i upečatljivim nijansama koje se nose u sklopu monokromatskih lookova ili će pak poslužiti samo za modni naglasak, nalaze se smirene nijanse koje su zadužene za eleganciju i profinjeni izgled: ponajviše siva nijansa, a zatim i pastelno žuta boja maslaca. Veliku popularnost predviđamo i ne-boji, nude nijansi, odnosno boji kože koja od glave do pete može izgledati dosta izazovno. 

Nude

Valentino i Nensi Dojaka predlažu duge haljine koje prate liniju tijela, pa se granica između kože i tkanine jedva može razaznati. Nude nijanse sugeriraju i udobnost - odjeću koja se nosi poput druge kože, u kojoj smo slobodni i neopterećeni, pa predlažemo barem jedan komad u neutralnoj nude boji. 

image

Fotografije: launchmetrics.com/spotligh

na modnoj pisti: Nensi Dojaka/ Valentino/ N21

Crvena

Snažna crvena nijansa pojavila s u mnogim kolekcijama, pa i kod kuće Valentino koja je ovime označila kraj ružičastog trenda. Elegantne i fluidne haljine na pistama dolaze u crvenoj boji, a sako i odijela zaduženi su za power look. 

image

Fotografije: launchmetrics.com/spotligh

na modnoj pisti: Acne Studios/ Salvatore Ferragamo/ Carolina Herrera

Avatar plava

Sa skrivenom dozom futurizma, na modnim pistama nosi se električno plava nijansa - Alexander McQueen kolekcije donosi glatku kožu u jarkim bojama, a u plavoj izgleda posebno primamljivo. Za razliku od nježnih ili tamnih plavih tonova, ovakva morska paleta donosi pravo osvježenje i možemo je zamisliti u vrućim ljetnim danima. 

image

Fotografije: launchmetrics.com/spotligh

na modnoj pisti: Ottolinger/ Alexander McQueen/ Off-White 

Ljubičasta

U kolekcijama za ljeto 2023. godine, ljubičasta najčešće dolazi u paketu s goth i darkerskom estetikom. Uz raskošnu ljubičastu ide jaki make-up na očima i usnama, a ova nijansa nosi se od glave do pete, od Givenchyja do Versacea. Modni izbor ako želite ostaviti snažan i pomalo mističan dojam. 

image

Fotografije: launchmetrics.com/spotligh

na modnoj pisti: Courreges/ Givenchy/ Versace 

Narančasta

Optimistična narančasta nijansa sjajno izgleda uz siluetu mini haljine, suknje ili crop topa - odnosno, u ljetnim modnim pričama koje su neopterećene i otkrivaju kožu. U slučaju modne igre koja ostavlja dojam, narančastu spojite s upečatljivom plavom bojom - za kombinaciju koja izgleda kao eksplozija dobrog raspoloženja. 

image

Fotografije: launchmetrics.com/spotligh

na modnoj pisti: Stella McCartney/ Jacquemus/ Alexander McQueen

Siva

Umjesto klasičnih tonova kojima doskačemo u potrazi za elegancijom (crna, bijela ili bež), ove sezone odaberite neodređenu nijansu sive. Inspirirana je perlama i biserima, pa su i materijali najčešće sjajni i svileni, kako bi, ovisno o svjetlu i pomicanju materijala, cijeli look izgledao dinamično i profinjeno. 

image

Fotografije: launchmetrics.com/spotligh

na modnoj pisti: 16Arlington/ Stine Goya/ Prada 

Maslac žuta

Kremasta žuta nijansa također izgleda profinjeno, osobito ako se nosi od glave do pete. Pruža osjećaj udobnosti, smiruje i sjajno se slaže s ostalim pastelnim notama - poput ružičaste ili nebesko plave. 

image

Fotografije: launchmetrics.com/spotligh

na modnoj pisti: Sportmax/ 16Arlington/ Miu Miu