Nova kolekcija

Zaigrana kvartovska modna priča Ljupke Gojić Mikić i njezinih kćeri

15. svibanj 2020.
Fotografije: Jelena Balić
Lea Ladišić
Lea Ladišić

Zajedno sa svojim kćerima, Ljupka Gojić Mikić u novim je uvjetima prilagođenima pandemiji snimila divnu modnu priču na ulicama svog kvarta.

Novonastala situacija izazvana pandemijom poslužila je kao inspiracija za novu kolekciju Jolie Petite dizajnerice i poduzetnice Ljupke Gojić Mikić. Snimana u njezinom kvartu, prvi put su joj se pridružile sve tri kćeri – Jana Sienna, Mila Amelie te Mari Dana i zajedno stvorile neodoljivu modnu priču s Knežije.

Ljupka je svoje prve korake napravila u zagrebačkom kvartu Knežija te tako zauvijek (p)ostala ''cura s Knežije''. Prije nepune tri godine vratila se u svoj kvart, nakon života u Japanu. Rekviziti koji su ovoga puta bili neophodni na snimanju, poput maski, Ljupki su bili svakodnevica tijekom devetogodišnjeg života u zemlji poznatoj po tome da baš tako štite jedni druge, čuvaju zdrave od bolesnih... Ali cijelo to vrijeme i dalje žive, rade, stvaraju. Vođena upravo tom filozofijom, osmislila je kolekciju za proljeće/ljeto 2020., koja odiše pozitivnom energijom, zaigranošću te prepoznatljivim lepršavim duhom brenda.

Efektni i puf rukavi kao jedan od najšarmantnijih modnih detalja ove sezone u novoj Jolie Petite kolekciji ukrasili su dva modela tunika - jednu s uzorkom krupnih žarko ružičastih cvjetova, tek ponegdje prošaranu tamnijom nijansom, dok na drugoj tunici rukavi dolaze u ponešto 'smirenijoj' varijanti, zagasite bordo boje, u kojoj je Ljupka pozirala u svojoj slastičarnici. Traper je klasik koji je uvijek u trendu, pa se tako među ovosezonskim Jolie Petite favoritima našla i jedna jeans haljina, ukrašena romantičnim volanima, uz koju će sjajno pristajati ljetne sandale ili pak robusnije čizme.

Elegantna crna satenska haljina s asimetričnim rukavom je izbor za svečanije prilike, a kao jedan od favorita ljetne kolekcije suptilno se istaknula haljina midi kroja, lagano nabranih rukava i otvorenih leđa, koja dolazi u dvije nijanse, nebesko plavoj i bijeloj na kojoj su se sjajno uklopile crvene trešnje.

Šarmantni i nevini dječji duh Ljupkine kćeri izražavaju kroz svoje neobične modne kombinacije te pritom uvijek izgledaju fantastično, a djelić tog veselog i otkačenog duha dizajnerica je prenijela u mini dječju kolekciju, koja se sastoji od nekoliko neodoljivih i chic haljinica s puf rukavima i prepoznatljivim motivom Jolie Petite curice.

''Nikad, kao za vrijeme dok je rađena ova kolekcija, nisam toliko poželjela izaći iz stana, hodati besciljno, ali i ciljano, šetati po placu, kvartu, držati u ruci jagodu, opipavati rajčicu, grincek, mirisati cvijeće ono od kumice, iz njenog vrta… Svratiti do knjižnice, popiti kavu s prijateljima ili tko već naleti… jer to je 4. generacija života u istom kvartu. Ne treba se dogovarati za kavu, krenete i već ćete nekoga sresti… I vratiti se doma punih ruku i punih pluća zraka, volje, želje, nade… I onda se baciti na kuhanje ručka uz pomoć malih rukica... To je meni ova kolekcija, puna zraka i neba, prirodnih materijala, živosti, prozračnosti i nade… da će sutra drugačije biti.'' – istaknula je Ljupka, čiju novu kolekciju možete pronaći na zagrebačkoj Knežiji, na Instagram i Facebook profilima brenda i na webshopu.