Style file

Zašto je Timothée Chalamet savršeni domaćin Met Gale?

04. svibanj 2021.
Fotografije: Rex Features, Profimedia
Ines Madunić
Ines Madunić

Glumac obožava eksperimentirati s modom, što pokazuje ne samo na svakom crvenom tepihu, nego i u slobodno vrijeme, u šetnjama New Yorkom.

Službeno je: Met Gala ove će se godine održati na jesen, u nešto drugačijem obliku nego inače, ali znamo temu te domaćine najvažnijeg fashion eventa. "In America: A Lexicon of Fashion" naziv je izložbe Instituta kostima, a upravo to je i tema uzvanika koji će 13. rujna biti među rijetkima koji će prošetati crvenim tepihom njujorškog Metropolitan muzeja. Domaćini su pjesnikinja Amanda Gorman, glazbenica Billie Eilish, tenisačica Naomi Osaka te glumac Timothée Chalamet.

image
U odjielu Haidera Ackermanna na Vencijanskom filmskom festivalu
image
Žuta dolčevita uz crno Givenchy odijelo

Upravo 25-godišnji glumac i njegov stil naša je tema. Od samog početka njegove karijere, od prvog crvenog tepiha, rođeni Njujorčanin nije previše mario za crni smoking i klasična odijela, koja su izbor većine glumaca. Mladi Timothée tako voli nositi neočekivane boje - poput blijedo ružičastog odijela koje kombinira s tenisicama, hoodice sa šljokicama i sasvim drugačijeg odijela s pojasom i svilenom bluzom ispod sakoa dizajnera Haidera Ackermanna. 

image
Prada jakna umjesto sakoa; odijelo Haidera Ackermanna; Louis Vuitton hoodica sa šljokicama
image
Odijela Alexander McQueen

Chalamet je vjerojatno jedini čovjek na svijetu koji može "izvući" dolčevitu, i to još žute boje na crno odijelo. Nisu mu strana ni odijela s neobičnim uzorcima koje gotovo nikad ne viđamo na crvenom tepihu - od apstraktnih, cvjetnih, tie-dye... Timothée se ne boji ni nakita, također jednog potpuno neobičnog dodatka za holivudske muškarce. Jedan je od rijetkih frajera koji bez problema nose bisere i slične komade nakita te tako, uz Harryja Stylesa, stalno pomiče granice tradicionalne muževnosti.

image
Celine hoodie, Prada jakna i Stella McCartney hoodie

Njegovu strast prema modi prepoznali su brojni dizajneri, poput već spomenutog Ackermanna, Virgila Abloha i Stelle McCartney, s kojima često surađuje. Za slobodno vrijeme često bira Celine hoodice i Prada jakne. Kao pravi američki dečko, sigurni smo da je potpuno razumio temu za Met Galu u rujnu. Jedva čekamo vidjeti što je izabrao.