Luksuz nemara

Zašto vlada fascinacija celebrityjima koje je za modu baš briga?

28. kolovoz 2022.

Robert Pattinson i Suki Waterhouse
Fotografija: Profimedia

Očekujemo li previše od modnog izričaja slavnih osoba, pa nas svaki njihov ‘normalni‘ styling potpuno iznenađuje?

Celebrity scena dijeli se u dva tabora: one koji sa svakim novim izlaskom serviraju lookove krojene po posljednjim modnim trendovima, ili ih sami nameću te one koje za luksuznu modu i stil kao takav i nije pretjerano briga. Posljednjih mjeseci, Julia Fox preuzela je svjetla reflektora na sebe, s ponekad bizarnim, ali svakako upečatljivim modnim lookovima. Jedna je od onih koja održava iskru modnog eksperimenta, ali i privlači pažnju paparazza, iz raznih razloga. S druge strane, tu su neka imena poput klana Kardashian koji izlaze isključivo u besprijekornim lookovima, od Kim pa do North West. 

image

Julia Fox
Fotografija: Shutterstock Editorial/Profimedia

Nasuprot njih su pobornici "lijene mode" i stila koji je uobičajen, nemaran - u kojem je odjeća u ulozi praktičnosti kojom prekrivamo tijelo kad želimo napustiti stan. Jedan od predstavnika - Robert Pattinson, glumac koji je posljednjih godina na listi suvremenih, stylish muškaraca, s pomalo pomaknutim stilom - dok izlazi na crveni tepih ili javna događanja.

U svojim privatnim trenutcima, Pattison modu potpuno lišava stylish elementa - cargo hlače, obični t-shirt, tenisice, hoodica. Uz njega hoda Suki Waterhouse, u također ležernom stilu za koji se ipak lijepi etiketa off-duty stila modela, koji kao želimo iskopirati jer je stylish u svojoj normalnosti, iako je riječ o hoodie majici i trapericama ravnih nogavica. Dua Lipa, Bella Hadid slična su modna inspiracija - ona koja cijeni udobnost. 

image

Channing Tatum i Zoe Kravitz
Fotografija: Profimedia

U tom košmaru over the top lookova, te komada odjeće s luksuznim predznakom i stylish kombinacija koji se pojavljuju iz dana u dan, zanimljivo je da Pattinson - ili pak Adam Sandler koji nosi oversized t-shirt i baggy hlače, kradu pažnju s prethodno navedenih modnih kombinacija. Svi, izgleda, vole vidjeti nesređene celebrityje u neurednim modnim kombinacijama u kojima izgledaju poput nas "smrtnika", i ta normalnost je postala i više iznenađujuća od ekstravagancije.

image

Channing Tatum u New Yorku
Fotografija: Profimedia

image

Adam Sandler
Fotografija: Profimedia

Možda je stvar u stavu - jer "ništa nije više cool od stava koji ne mari za trendove ili modu". A možda nas iznenađuje i zato što često (ili uvijek) volimo izgraditi sliku o celebrityju koja podrazumijeva da njihov posao i status slavne osobe uključuju i istančan ukus za modu. Ne dozvoljavamo im modne pogreške, ali istovremeno zaboravljamo da su osim javne, oni i privatna ličnost koja postoji iza glamura njihova zanimanja. Kada ih gledamo u tako lijenim kombinacijama, otvaraju nam vrata prema svojoj privatnoj strani stila koji je sasvim običan, praktičan i kod svake druge osobe prošao bi - nezamijećen, ili s usputom primisli "koja grozna kombinacija". U celebrity slučaju ipak, dobiva predznak kulerskog "baš me briga" stava, koji izgleda u ovom trenutku nailazi na opće oduševljenje.