Boemski seksepil

Želimo sve iz Saint Laurent resort kolekcije

13. siječanj 2022.

Fotografije: Profimedia
Saint Laurent Resort 2022.

Od mini haljina, pernatih suknji i besprijekorno krojenih odijela, Anthony Vaccarello nam još jednom nudi kolekciju za maštanje.

Potpuno neopterećena, slobodnjačkog duha, seksepilna i snažna, resort kolekcija Saint Laurenta ostvarenje je snova nesputane i samouvjerene žene. Anthony Vaccarello za ovu je kampanju angažirao dugogodišnju prijateljicu i muzu brenda, Anju Rubik, manekenku i aktivisticu za ženska prava i seksualnu slobodu u rodnoj Poljskoj.  

Pinstriped odijela i savršeno krojene hlače visokog struka zvonolikih nogavica, dizajn koji je začeo Yves Saint Laurent, ostaju dio Vaccarellovih kolekcija, uz male (i veće) crne haljine, šljokice u vidu cvjetnih motiva, dekadentno perje i transparentne materijale. 

Teško je izdvojiti jedan komad koji se posebno ističe jer kolekcija čini skladnu priču punu lookova koji se lako mogu zamisliti u svakodnevnom životu. Baloner od vinila jedan je od njih, također i traperice, crop dolčevite od finog pletiva, visoke čizme s kristalima. Suvremena estetika isprepletena je s elementima retro i boemskog stila - poput traka u kosi, visokih platformi i raskošnih baršunastih komada, od košulja do zvonolikih nogavica na hlačama. 

image


 

Pariški chic, boemska sloboda i osnaživanje žene i njenog stila i duha s dozom androgene estetike, Vaccarello kroz odjeću šalje poruke poput onih za koje se zalagao i Yves Saint Laurent, u čemu uživamo.