Ne gube na cijeni

Želite uložiti u dizajnersku torbu? Novo istraživanje otkriva koje se najviše isplate

05. listopad 2020.
Fotografija: ImaxTree

Dizajnerske torbe velika su investicija, ali postoje neke koje s godinama nimalo ne gube na vrijednosti. O tome koje se najviše isplati kupiti provedeno je i istraživanje.

Portal Rebag objavio je podatke o tome u koje se dizajnerske torbe najviše isplati uložiti, a koji su mogući rizici. 

image
Hermes Birkin je vječan model koji ne gubi na vrijednosti
Foto: Getty Images

Na vrhu je još uvijek Hermes, kojeg nazivaju "Jednorogom", što označava njihovu jedinstvenu poziciju na tržištu. Hermes Birkin najpoznatija je torba na svijetu, svoje obožavatelje ima i model Kelly, a u svakom slučaju, s Hermesom nema greške - jednom kad je kupite, torba će zadržati 80 posto svoje vrijednosti, što nije malo, s obzirom na to da mogu koštati oko 10.000 eura. 

image
Vječni Chanel uvijek je dobra ideja
Foto: ImaxTree

Vrlo nizak rizik kupnje su Chanel i Louis Vuitton, koji zadržavaju do 63 posto vrijednosti. Među Chanelovim torbama najpopularnija i najisplativija je Double Flap, apsolutni klasik, dok LV prednjači s Eva Crossbody mini modelom iz 2000. godine. 

image
Louis Vuitton je klasik
Foto: ImaxTree

Saint Laurent također je "sigurna kupnja", baš kao i Dior, koji je imao veliki skok u posljednjih godinu dana, točnije vrijednost Diorovih torbi porasla je za 13 posto. Najpopularniji modeli su Saddle torba oko pasa te ručna torba istog modela, kao i Book Tote. 

image
Dior Saddle jedna je od najpopularnijih torbi u posljednjih godinu dana
Foto: ImaxTree

Veliki skok u potražnji, kao i u cijenama, doživio je i brend Bottega Veneta. U odnosu na 2019. godinu, vrijednost njihovih torbi porasla je za 10 posto, s modelima Jodie Hobo i The Pouch na prvom mjestu. Talijanska modna kuća doživjela je procvat otkad je kreativni direktor postao Daniel Lee 2018. i njihove su torbe obavezne u ormarima svih fashionistica. 

image
The Pouch Bottega Venete apsolutni je hit
Foto: ImaxTree

No, s obzirom na skok i relativno kratko vrijeme velike popularnosti, Rebag stavlja Bottegu na popis "visokorizičnih kupnji", zajedno s Valentinom. 

image
Model Cassette Bottega Venete također je popularna
Foto: ImaxTree

Među niskim rizicima su i Gucci, Balenciaga, Celine, Chloe, Fendi, Prada i Givenchy, koji s godinama zadržavaju od 40 do 55 posto svoje originalne vrijednosti. 

image
Gucci je uvijek dobra ideja
Foto: Getty Images