Style file

Ženstvenost s edgy karakterom: Elle Fanning i modna bajka

17. svibanj 2023.

Fotografije: Shutterstock Editorial/Profimedia

Inspiriramo se glumicom koja je i ove godine zavladala crvenim tepihom Filmskog festivala u Cannesu. Osim glamura, volimo i off-duty outfite koje nam servira.

Na crvenom tepihu Filmskog festivala u Cannesu sve su oči bile uprte prema 25-godišnjoj glumici Elli Fanning, iako ga je dijelila s veterankama filmske industrije, Ella zrači samopouzdanjem i stavom koji magnetski privlači poglede prema njoj. Doduše, kako je pod svjetlom reflektora od tinejdžerskih godina, Elle je naviknuta na pažnju kamera, no to nikako ne umanjuje energiju kojom zrači. 

Elle je jedna od onih čiji modni stil pomalo prolazi ispod radara, a mi smatramo da se itekako isplati pratiti njezine kombinacije. Polako gradi titulu kraljice crvenog tepiha - i na prošlogodišnjem festivalu servirala je nekoliko glamuroznih lookova, poput nježne Giorgio Armani haljine od tila, ili nezaboravnog Christian Dior "New Look" outfita kojim je spojila suvremeni i starinski glamur.

image

New Dior look
Fotografija: Shutterstock Editorial/Profimedia

Gucci, Valentino, Vivienne Westwood, nosila je i elegantne kreacije ovih modnih kuća, dok je ovogodišnji festival u Cannesu otvorila s custom made Alexander McQueen haljinom u kojoj je izgledala kao iz bajke. Haljina je inspirirana posljednjom kolekcijom engleske modne kuće, a na korzet od srebra, umjesto resica, nadodan je til. Prije crvenog tepiha, Elle je nosila plavu slip haljinu njujorškog brenda Khaite, dok je na aerodromu snimljena u all white kombinaciji, u duhu trenda tihog luksuza, a koja će nam poslužiti kao inspiracija za ultimativnu to-go ljetnu kombinaciju. 

image

U Alexander McQueen haljini ove godine 
​Fotografija: AFP

image

Casual ‘airport look‘ na festivalu u Cannesu
Fotografija: Shutterstock Editorial/Profimedia

Iza njezinih stylinga stoji stilistica i kostimografkinja s velikim iskustvom, Samantha McMillen, koja pronalazi savršeni balans između nježne, ženstvene strane glumice i suvremenog i ponekad egdy pristupa. Jedan od posljednjih sjajnih looka za Elle bila je siva pamučna majica kratkih rukava koju je kombinirala s Valentino midi suknjom od brokata i ružičastim modnim dodacima. I sama Elle je priznala da u sebi pronalazi takvu dualnost, koja se očituje i kroz njezin modni izričaj. Zapazile su je i velike luksuzne kuće pa iza sebe već ima odrađene kampanje za parfeme brendova Paco Rabanne i Miu Miu, te kampanju za Tiffany&Co. 

image

Na Met Gali 2023.
Fotografija: AFP

image

Elle Fanning 2019. u Valentino haljini
Fotografija: Shutterstock Editorial/Profimedia

image

Custom Sharon Long haljina
Fotografija: Shutterstock Editorial/Profimedia

Na crvenom tepihu sklona je jednostavnosti i eleganciji - u smislu slip haljina, monokromatskih lookova i ženstvenih krojeva, uz poneki izlet prema naglašenom glamuru i luksuzu, poput posljednje kreacije u Cannesu. A, privatno volimo njezinu profinjenost i rafinirani stil koji se temelji na minimalizmu u tihom luksuzu (prije nego što je postao ‘in‘!) - poput pussy bow bijele suknje i duge crne suknje kuće Givenchy, Bijele The Row kombinacije, plave haljine brenda Khaite, jednostavne, a efektne kombinacije nude korzeta i crnih hlača... Uvijek u skladu sa svojom osobnosti i građom, Elle jednostavno ne radi modne pogreške - inspiriramo se njezinim outfitima.