Retro glam

Zöe Kravitz već nosi novu Saint Laurent kolekciju

29. travanj 2021.
Fotografije: Instagram
Lea Ladišić
Lea Ladišić

Predivna scenografija, divna kolekcija, Saint Laurent je pripremio video koji morate vidjeti.

Niti jedna klasična modna pista ne može nam priuštiti vizualne užitke poput ovih koje omogućuju novi formati za predstavljanje kolekcija modnih brendova. Uz neograničene mogućnosti, tehnologiju i kreativnost, iskustvo iz fotelje je fantastično. Kreativni direktor Saint Laurenta Anthony Vaccarello predstavio je zimsku kolekciju francuskog brenda daleko od kuće, u arktičkom krajoliku jednako predivnom koliko i zastrašujućem. Kako su zbog pandemije većinom tradicionalne piste otkazane, mnogi brendovi uključujući i Saint Laurent odvojili su se od modnog kalendara i kolekcije predstavljaju po svom rasporedu. Vaccarello je onu proljetnu predstavio usred pustinje, dok se za ovu odlučio za drugačiji, nepristupačni teren, čime poručuje da moda i kreativnost ne poznaju ograničenja i nemogućnosti.

Kolekciju su u novim Saint Laurent komadima pratile iz svog doma ambasadorice brenda poput Hailey Bieber i Zöe Kravitz, prilikom čega su izgledale sjajno, baš kao i kolekcija. Ona vuče inspiraciju u nasljeđu francuskog brenda, Anthony Vaccarello se inspirirao određenim siluetama iz šezdesetih godina, a oprečnim bojama u lookovima kolekciji je dao glam duh koji gotovo da prelazi granicu kiča. Dizajner smatra da modu ne treba shvaćati preozbiljno, osobito u ovim vremenima kada možemo nositi što god poželimo. Jakne u jakim bojama rađene su od tvida, upotpunjene su krznom, ispod njih se nalaze metalizirani topovi. Mini suknje nose se uz ekstremno visoke kožne čizme koje su obilježile ovu kolekciju, ili uz prepoznatljive Saint Laurent cipele na potpeticu s naglašenim vrhom, koje imamo na popisu želja. 

U velebno okruženje netaknute prirode komadi iz kolekcije imena Where the Silver Wind Blows uklopili su se odlično, mini siluetama i party raspoloženjem Vaccarello najavljuje novo post-pandemijsko odijevanje s naglaskom na odvažnu modu. Jedina problematika je ona s modelima koje dizajner šalje na "pistu", jer i dalje inzistira na pretjerano mršavim manekenkama i veličini 0.