Doa Barney

Zvijezda nove kampanje Miu Miu je kći glazbenice Björk

31. srpanj 2022.

Fotografije: Julien Martinez Leclerc/ Miu Miu 

Gloria Glam

Nova linija nakita nastala je u suradnji s umjetnicima Nathalie Djurberg i Hansa Berga.

Nova muza brenda Miu Miu je Isadora Bjarkardóttir Barney, kći glazbenice Björk i Matthewa Barneyja, umjetnika i redatelja. Poznatija pod imenom Doa, 19-godišnjakinja je zvijezda posljednje kampanje za nakit iz kolekcije jesen 2022. Linija nakita nastala je u suradnji s umjetnicima Nathalie Djurberg i Hansa Berga pa su tako komadi inspirirani njihovim serijalom skulptura "A Thief Caught in the Act" iz 2015., a rezultat su očaravajući, zaigrani komadi prstenja, ogrlica i naušnica. 

Doa je s ovom kampanjom imala modni debi, a pridružila se drugim, poznatim ambasadoricama poznatog brenda kao što su glumica Sydney Sweeney, model Emily Ratajkowski te glumica Demi Singleton. Ipak, moda joj nije prvi ni jedini interes. S obzirom na to da su joj roditelji u kreativnoj industriji, i ona je krenula graditi karijeru u filmu, a čini se da joj niti glazba nije strana. 

"Još od 13 godine sam glumu počela doživljavati ozbiljno i moja mama zna za to. Bila mi je velika podrška", otkrila je Doa u nedavnom intervjuu. Prvi veći projekt u kojem je dobila ulogu bio je upravo film u kojem je glumila i njezina majka Björk, epski povijesni triler "The Northman", redatelja Roberta Eggersa u kojem, između ostalih igraju i Alexander Skarsgård, Anya Taylor-Joy, Nicole Kidman, Bill Skarsgård i Ethan Hawke. 

Kolekcija "A Remedy" donosi neočekivanu razigranost i dječji duh, a radi se o ručno rađenom i bojanom nakitu, idealnom za vesele sunčane lookove, ali i za unošenje doze boje u većinom tamne modne lookove u hladnoj sezoni.