Plan za after work

Gdje popiti dobar koktel u Zagrebu

04. kolovoz 2022.

Fotografija: Giphy 

Gloria Glam

Svakako je idealno vrijeme da vruće ljetne dane rashladite osvježavajućim koktelima, od klasičnog ljetnog favorita mojita koji osvježava kombinacijom ruma, limete i metvice pa sve do onih neobičnijih mješavina koje još niste imali prilike probati. Nama je idući na listi Štrukaniji pelin - već ste zainteresirani, zar ne?

Express Bar 

Bar koji nudi milk-washed koktele smjestio se u Petrinjskoj ulici na broju četiri. Pitate se kakvi su to milk-washed kokteli? Ime im samo govori, radi se o koktelima koji se "ispiru mlijekom", odnosno tom tehnikom se iz alkohola uklanjaju gorke arome, ali i poboljšava tekstura koktela. Upravo smo u Expressu našli Štrukaniji pelin koji će sigurno odgovarati svima koji inače vole (štrukani) pelin, a jedan od najpopularnijih u ponudi im je koktel Daiquiri marakuja. Pripazite samo da ne pokucate na zatvorena vrata - trenutačno su na godišnjem, tako da u planer pišite 17. kolovoza kada ponovno otvaraju svoja vrata. 

Figa Garden by Henrik 

Skriven u dvorištu, na adresi Gundulićeva 39, nalazi se Figa Garden by Henrik koji u ponudi, uz kavu i male zalogaje, ima i koktele, a oduševit će vas i informacija da od ovog ljeta nude i mocktaile, odnosno bezalkoholne verzije tog popularnog ljetnog osvježenja. 

Mr. Fogg 

Svima već dobro poznata adresa u Martićevoj (Martićeva ulica 31) ima i bogatu ponudu koktela i bilo bi šteta da od svega ponovno naručite gin tonic. Mi predlažemo Manhattan koktel za dozu vibre iz "Seks i grada", no u ovom slučaju umjesto Face tu je Mr. Fogg. 

A’è craft bar

Jedan od neupitno naljepših pogleda na centar grada pruža se s terase A’è craft bara smještenog u Radićevoj ulici (broj 54). Preporuka je da dođete predvečer i uživate u zalasku sunca (svakako rezervirajte gornju terasu jer se teško ulovi mjesto) uz, primjerice, London mule koktel, osvježavajuću verziju Moscow mule koktela (u londonskoj verziji se umjesto votke koristi gin). 

Blend Bar by Filip Lipnik 

U Gundulićevoj 33 smjestio se Blend Bar u kojem možete popiti neki od dobro poznatih koktela kao što je popularni negroni, ali fokus je na signature koktelima poput Serbusa, a možete u suradnji s koktel-majstorom osmisliti i svoj, jedinstveni koktel koji će u potpunosti zadovoljiti vaše okusne pupoljke. Dečki su na kolektivnom godišnjem, ali se vraćaju 16. kolovoza. 

Rougemarin Mojito Park 

Unutar Rougemarina otvoren je tematski Mojito Park (Ulica Frana Folnegovića 10) u kojem sve do 24. kolovoza možete uživati u osvježavajućim koktelima okruženi zelenilom. Kokteli su osmišljeni prema recepturi Filipa Lipnika, a osim klasičnog mojita u ponudi će se naći i neobične verzije s lubenicom, mangom ili jagodama. Temu parka prati i Rougemarinov meni pa su u tom razdoblju u ponudi i Cuba burger, Chicken tacosi i Sicilijanska pizza. 

Swanky Monkey Garden 

Omiljeno ljetno okupljalište u centru grada (Ilica 50) idealna je destinacija, između ostalog, i zbog velike ponude signature koktela koji su često dostupni limitirano vrijeme. Vanjski prostor proteže se na nekoliko etaža, a u prizemlju se nalazi azijski restoran Soi Fuison bar u čijoj hrani možete uživati i na Swankyjevoj terasi. Preporučujemo da ih posjetite petkom kada nastupaju DJ-evi, a ovog petka (5.8.) ne propustite Swanky Pool Party. 

Peaches & cream bar 

Otvoren prije nešto više od godine dana, Peaches & cream bar u Krapinskoj ulici 8 već ima svoje obožavatelje i prometnuo se u jedno od it mjesta u Zagrebu. Posebno privlače svojom Opuštaonicom - svake srijede i četvrtka mogu se isprobati dva nova koktela koja su dostupna samo ta dva dana. Zanimljivo, zar ne? 

Landsky bar 

Cool mjesto nedaleko okretišta tramvaja na Ljubljanici (Ozaljska 146) inspirirano je tramvajima, a bar je dobio ime po Pauli Landsky, prvoj hrvatskoj kondukterki. Nedavno su objavili i novu signature kartu nazvanu "Vozni red" na kojoj se nalaze kokteli inspirirani Zagrebom i Remizom, odnosno tramvajskim linijama koje kreću s Ljubljanice. Naš favorit je Botanički vrt. 

Roots Bar

Lokacija koju nikako ne biste smjeli zaobići - jedan od najpoznatijih koktel barova u Zagrebu. Smjestio se na adresi Tomićeva 5, a u ponudi su trenutačno kokteli posebno osmišljeni za ljetnu sezonu. Ipak, zašto ne biste riskirali i odabrali Lottery, odnosno prepustili koktel-majstoru da vam pripremi piće ovisno o njegovoj trenutačnoj inspiraciji ili, pak, odabrali Meet Croatia, koktel koji se mijenja svakog tjedna, a osnova mu je neki specifični hrvatski sastojak.