Destinacija: more

Na kojim plažama obožavaju ljetovati gg djevojke?

31. srpanj 2022.

Fotografija: Ivona Bezmalinović

Otkrile su nam skrivene dragulje obale na kojima najčešće provode ljetne dane i godišnji odmor. Neka posluže kao inspiracija za sljedeće putovanje!

Naša obala prepuna je predivnih destinacija, uvučenih uvala i mirnih plaža koje smo otkrili, ili koje tek trebamo otkriti. Preporuke smo potražili kod ‘it‘ djevojaka koje su se uputile prema obali. Otkrile su nam svoje omiljene plaže na Jadranskoj obali, one kojima se vraćaju godinama unatrag, mjesta koja su im prirasla srcu, kao i ona koja su otkrile nedavno. Zajednička poveznica u svakom slučaju je - nema bolje opcije od mirne, uvučene plaže na kojoj izostaje gužva, buka, a ono što ostaje je mir, kristalno čisto more i zvukovi prirode...

Anita Dujić

- Cijeli se život kupam na Čiovu, jer je tamo dom - tamo su roditelji. Uglavnom izbjegavam gužve i buku, a nisam ljubiteljica pješčanih plaža i plićaka. najdraža mi je moja "stina" na kojoj se kupam od djetinjstva. Tamo uvijek ima mjesta, mirno je, opuštajuće... Riječ je o maloj uvali, Bočić u Okrugu Gornjem na Čiovu. Na našoj obali zaista ima puno prekrasnih plaža, ali ova mi je najviše u srcu, tu sam svakog ljeta. 

Lidija Lešić

- Kada je riječ o plažama, za potpuni ljetni doživljaj biram Malu Travnu i ručak kod Senka Karuze. Njegova kuća skrivena je u toj prekrasnoj tirkiznoj uvali i pravi je biser Visa. Ručak koji traje cijeli dan, stol koji te čeka... Krećeš s predjelima, zatim s ribljom juhom od dimljene morske mačke i priljepaka, a za glavno jelo dolazi ulov dana. Piješ domaće vino, kupaš se i sunčaš na lijepo oblikovanim stijenama na koje nerijetko legnem i bez ručnika. Uglavnom... Morate otići ako vas put donese na Vis!

image

Fotografija: Privatna arhiva

Marcela Vrček

- Odmalena ljetujem na rodnom otoku svog dide, tako da sam tamošnje plaže najviše istražila. Uvala Svitla na Ugljanu je skrovito mjesto koje zahtijeva kombinaciju hodanja i planinarenja, ali se isplati. More je iznimno čisto, nema buke, a bome ni ljudi. Druga plaža koju obožavam nalazi se na Ošljaku, malom otoku nasuprot Ugljana na kojem ste brodom u roku od pet minuta. Otok je na Jadranu s najmanje stanovnika i čak nemaju ni trgovinu. Volim ga iz istih razloga kao i prijašnju plažu - kristalno more, izostanak ljudi i potpuni mir. 

image

Privatna arhiva

image

Privatna arhiva

Mateja Sučević

- Budući da odmalena dio ljeta provodim u Novom Vinodolskom, Bribirska obala i plaže imaju sentimentalan feel za mene. Osim ove lokacije, jako volim romantiku rapskih rajskih plaža te mir Sv. Jakova u Dubrovniku.