Ready for summer

Svi beauty proizvodi koji će vam trebati kroz ljeto

29. srpanj 2022.

Fotografije: IMAXtree

Sponzorirani članak/ Lea Ladišić

Od prvih jutarnjih koraka njege pa do večernjeg završnog dodira kapljica parfema na koži, uz izbor kozmetičkih favorita smo se pobrinuli za njegovanu i blistavu kožu, kosu i tijelo.

Bezbrižnost je riječ kojom volimo opisati najtoplije doba u godini, no to ne znači da ćemo potpuno zapustiti svoje rituale ljepote. Ljeto je zapravo vrijeme u godini u kojem se posebno trebamo posvetiti njegovanju kože lica i tijela, zbog snažnog utjecaja sunčevih zraka i morske soli, kombinacije koja nije nježna. Istovremeno, ljeto je doba u kojem "otpuštamo" kočnice u dekorativnom smislu, pa uživamo u ekscentričnim kombinacijama boja na noktima, očima i usnama, dok je ponekad sve što želimo osunčani sjaj i prirodni make-up koji ističe ljepotu kože. U oba slučaja, priprema i njega kože podloga su od koje savršeni ljetni look kreće. Must have proizvode ljetne kozmetičke torbice ulovili smo na jednom mjestu, u Arena Centru gdje i dalje vladaju sezonska sniženja. 

Zaštita i njega

Naravno - SPF - ponovili smo nekoliko puta, ali nikada nije na odmet naglasiti važnost zaštite kože od sunca. Kreme sa zaštitnim faktorom nanosimo svakoga dana u godini, kako bismo spriječili opasnosti poput melanoma, ali i zaustavili preuranjeno starenje kože. Ljeti koža traži zaštitu - kako lica tako i tijela - minimalnim faktorom 30 ili 50. Zaštitu nanosimo prije svakog izlaganja suncu, osobito prije odlaska na plažu, a volimo i praktične saveznike poput SPF zaštite u spreju koji omogućuju jednostavno obnavljanje u svakom trenutku dana. U kombinaciji s maslacem za ubrzano tamnjenje kože postiže se brončana put - bez opeklina i crvenila. Ipak, ako je koža osjetljiva, a put iznimno svijetla, proizvode za tamnjenje dozirajte i koristite oprezno. 

image

Maslac za tijelo za brže tamnjenje Bronzao au Cacao Extra Dark; Douglas (109 kn)/ krema za lice sa zaštitom SPF 30 Derma Cosmetics; Douglas (679 kn)/ losion za njegu nakon sunčanja Douglas Sun; Douglas (105 kn) - dostupno u Arena Centru

Zaštita faktorom nije jedini dio naše beauty rutine. Ljeti je svodimo na minimalan broj koraka, no neke poput hidratacije ne treba preskakati. Svakom tipu kože odgovarat će proizvodi s hijaluronskom kiselinom koja vraća koži elastičnost i vlažnost, a koristiti je možete ujutro i navečer. Neizostavni korak ipak je hranjiva krema za lice koja će smiriti i nahraniti kožu nakon cjelodnevne izloženosti jakom suncu, kako bi ostala meka na dodir, zaštićena i zdrava. 

image

Gel krema za njegu tijela L‘Occitane (196,80 kn)/ pjena za tuširanje L‘Occitane (prije 128,50, sada 89,95 kn)/ sprej za poslije sunčanja Sundance; dm (9,90 kn)/ mlijeko za sunčanje za djecu Sundance Kids Green SPF 50; dm (42,90 kn)/ fluid za sunčanje Sundance Pro Climate SPF 30; dm (38,90kn) - dostupno u Arena Centru

Ne zaboravite na njegu tijela - koža je ljeti sklona perutanju i sušenju iz više razloga, pa njegujuća gel krema ili mlijeko za tijelo postaju svakodnevni saveznici. Biramo mirise i sastojke koji se uklapaju u ljetnu atmosferu, poput citronovca. Lagana tekstura gelastih proizvoda brze se upija u kožu i neće ostavljati masne tragove i praktičniji je izbor za ljetne mjesece, a dodatnu prednost imaju proizvodi sa sastojcima koji koži pružaju hidrataciju i osvježenje. Savjet plus - držite ih u hladnjaku kako bi efekt rashlađenja bio potpun. Poput kože, kosa je osjetljiva na ljetne uvjete i sklona je sušenju i pucanju pa spas pronalazimo u njegujućim sprejevima koji tvore zaštitni film oko vlasi, a kosu ostavlja zdravom i sjajnom. 

image

Sprej za njegu kose izložene suncu L‘Occitane (192,90 kn)/ dodatak prehrani Almagea Sunlove Skin Plus 30 kapsule; Farmacia (155 kn)/ hidratantna bogata krema za lice L‘Occitane (prije 240,90, sada 192,72 kn)/ losion za tijelo s mirisom ruže L‘Occitane (prije 72,30, sada 50,61 kn) - dostupno u Arena Centru

Ljetni glow

Priprema je ključni korak i za nanošenje postojanog make-upa, a postiže se njegom koju smo spomenuli. Kako bismo osigurali izostanak neželjenog sjaja i razmazivanje šminke, važno je pripremiti kožu - prvi korak je pravilno čišćenje proizvodima koji će ukloniti višak masti i nečistoća nastalih znojenjem. Zatim nanesite omiljenu hidratantnu kremu, a nakon toga SPF koji će matirati lice. Za dodatni glow, odnosno zdravi sjaj lica, koristite osvježavajuću ili hidratantnu maglicu koja će vratiti kožu lica u ravnotežu (i usput će pružiti osvježavajući predah). Popularni ljetni beauty dodatak su zlatne čestice za tijelo koje dolaze u obliku praktičnog spreja i naglašavaju preplanulu put. Najbolje se kombinira uz vruće ljetne večeri, zavodljive modne kombinacije i valovitu kosu, no ništa nas ne sprječava da malu dozu sjaja tijelu dodamo i u dnevnim ležernim prilikama. 

image

Osvježavajuća termalna izvorska voda Avene; Farmacia (94,90 kn)/ parfem Estee Lauder Bronze Goddess Nue; Muller (50 ml; 778,90 kn)/ svjetlucavi sprej za tijelo Balea Summer Sunset; dm (19,90 kn)/ dezodorans L‘Occitane (132,50 kn) - dostupno u Arena Centru

Make-up koji biramo nosi predznak vodootpornog, osobito maskara i proizvodi za oči, poput tuša ili olovke. Ove sezone trendovi nalažu raspašoj boja i kolorita, no ako niste od pretjeranog make-upa i eksperimentiranja, opremite se bronzerom i/ili rumenilom, laganim sjajem u obliku ruža ili sjajila te maskarom. Koristimo i sve prednosti suhih ulja za kožu, kosu i lice - ona će njegovati, naglasiti preplanulu put i mirisom nas potpuno zavesti u summer state of mind, baš kao i parfem čije mirisne note asociraju na ljeto. 

image

Parfem cvjetnih nota L‘Occitane (prije 433,70, sada 342,62 kn)/ balzam i ruž za usne u jednom L‘Occitane (prije 152,60, sada 79,35 kn)/maskara Pupa Vamp! Extra Black; Muller (149,90 kn)/rumenilo Douglas; Douglas (149 kn)/ čudesno suho ulje za tijelo Nuxe Huile Prodigieuse Florale; Farmacia (199,92 kn) - dostupno u Arena Centru

*Sadržaj je nastao u suradnji Gloria Glam x Arena Centar

Arena Centar prenosi informacije o ponudama, posebnim oblicima prodaje trgovaca i cijenama proizvoda i usluga, u sadržaju kako ih je primio od trgovaca i  u dobroj namjeri, a s ciljem dijeljenja točnih i pravovremenih informacija, no ne preuzima odgovornost za točnost, dostupnost ili zakonitost bilo kojeg tako prenesenog podatka, kao ni za nenamjerne jezične i tiskarske pogreške. Molimo Vas da prilikom kupnje provjerite točnu cijenu i uvjete prodaje izravno s trgovcem.