Porcijunkulovo

Vikend ideja: izlet u šareni Čakovec

29. srpanj 2022.

Fotografija: Facebook

Ako vas kilometri dijele od mora, krenite prema sjeveru Hrvatske!

Kontinentalna Hrvatska puna je zanimljivih festivala i manifestacija, pa ako ne želite provesti vikend kod kuće, imamo preporuku za dnevni ili vikend izlet. Dobra hrana, koncerti i razne radionice dio su programa Porcijunkulova, kulturno-turističke manifestacije koja se održava u Čakovcu sve do 2. kolovoza. 

Uz šetnju životopisnim ulicama koje su ukrašene kišobranima u bojama i ispunjene štandovima umjetnika i malih poduzetnika, dostupne su aktivnosti za najmlađe - poput likovnih radionica, lunaparka i predstava za djecu, kao i one za sve ostale generacije. Čekaju vas nastupi DJ-a, likovne radionice i prodaja slika, izložba bonsaija te brojni koncerti od kojih izdvajamo večerašnji nastup (29.7.) Nike Turković u "Urban parkiću".  

Od sadržaja ostalih dana tu je Vino-grad, koji vodi u svijet vinskih kapljica, zatim i vatreni performans uličnih cirkusanata, a kroz cijeli dan nastupaju DJ-evi koji će održavati atmosferu glazbenim hitovima. Za subotu je planiran nastup Matije Cveka, dok se u baru Fox se priprema "Dobre vibracije" party uz hitove osamdesetih. U nedjelju se očekuju Maja Šuput i Songkillersi, kao dio izvođača koji nastupaju na različitim lokacijama u gradu. Više informacija o programu manifestacije pronađite na službenoj stranici