Uživanje u životu

Wellness & Spa odmor iz snova na ‘otoku vitalnosti‘

19. lipanj 2022.

Boutique Hotel Alhambra

Sponzorirani sadržaj

Prepustite se uživanju na "otoku vitalnosti" u Wellness & Spa ponudi nagrađivanog luksuznog brenda.

Krajem 19. stoljeća Lošinj je zbog svoje jedinstvene mikroklime i bogate prirode prepoznat kao "ljekovito mjesto" poznato po bogatoj prirodi, kristalnom moru i čak 2600 sunčanih sati godišnje. Međutim, "otok vitalnosti" svoju popularnu titulu itekako duguje i ponajboljoj svjetskoj Wellness & Spa ponudi luksuznog hotelskog brenda Lošinj Hotels & Villas, čiji stručnjaci sastojke i inspiraciju za kreiranje wellness iskustva, koje spada u sam svjetski vrh, crpe isključivo iz prirodnih blagodati Lošinja.

image

Uvala Čikat 

Dva najsjajnija bisera hotelske kolekcije Lošinj Hotels & Villas nedvojbeno su Boutique Hotel Alhambra i Hotel Bellevue, koji su smješteni u očaravajućoj uvali Čikat – gdje je more smaragdno zeleno, a stoljetna borova šuma opija mirisom. U njezinu najzaštićenijem dijelu krije se raskošni Boutique Hotel Alhambra & Villa Augusta, članovi prestižnog lanca Small Luxury Hotels of the World i Virtuoso. Ovo prekrasno zdanje prvenstveno krasi spoj povijesnog šarma profinjene secesijske arhitekture i suvremenog dizajna u jedinstvenom prostoru koji odiše intimnom toplinom i diskretnim luksuzom. Ovdje je sve, od sobe do plaže, podređeno ugodi i udobnosti gosta.

image

Boutique Hotel Alhambra

Nedaleko od Boutique Hotela Alhambra smješten je Hotel Bellevue 5*, moderni i besprijekorno dizajnirani hotel poznat po čuvenom Bellevue Spa Clinic i savršenoj lokaciji u srcu stoljetne borove šume. Od raskošno dizajniranog interijera, preko vrhunske spa ponude do signature koktela, u Hotelu Bellevue sve je oblikovano za "uživanje u životu".

image

Hotel Bellevue

WELLNESS

Luksuzni hotelski brend Lošinj Hotels & Villas može se pohvaliti najboljom svjetskom Wellness & Spa ponudom, pri čemu se najviše ističe Hotel Bellevue 5*, jedan od najcjenjenijih članova brenda Lošinj Hotels & Villas, čiji je Spa Clinic u listopadu prošle godine u lošinjsku uvalu Čikat donio prestižnu svjetsku nagradu "World‘s Best Hotel Spa 2021". Osim nagrade "World‘s Best Hotel Spa", Hotel Bellevue je također osvojio i nagradu "Europe‘s Best Hotel Spa 2021" te nagradu "Croatia‘s Best Hotel Spa" što dodatno potvrđuje da Hotel Bellevue i brend Lošinj Hotels & Villas nisu samo svjetska klasa, već predstavljaju svjetski vrh hotelskog spa i wellnessa. Čarobni Bellevue Spa Clinic time je i službeno najbolje svjetsko spa utočište smješteno u jednoj od najposebnijih mediteranskih uvala. U ovom prostranom i luksuznom wellness centru, gosti se mogu u potpunosti prepustiti integrativnim wellness programima i tretmanima svjetski renomiranih stručnjaka i brendova kao što su Free Diving Meditation, na kojem gosti uče o snazi svog daha i kako njime upravljati, te cryosauna, koja tijelo izlaže nižim temperaturama i blagotvorno djeluje na cijeli organizam, a opustiti se možete i uz The Bellevue Detox masažu.

Jedinstvenom wellness ponudom može se pohvaliti i Boutique Hotel Alhambra, jedan od top 10 hotela u Europi, koji je za svoje inicijative nominiran za nagradu "World‘s Best Eco Spa", koju dodjeljuje organizacija World Spa Awards za 2022. godinu. Pritom je jedan od najposebnijih dijelova ponude te izvrstan primjer spoja tradicije i inovacije upravo inhalacijski bar, u kojem svaki gost sudjeluje u ritualu iscjeljivanja inhalacijom, pri čemu se koriste morska voda te ulje alepskog bora i otočnog bilja.

"Pružamo usluge zaista širokom spektru gostiju, od onih koji traže detoksikaciju sa stilom vođenu rezultatima u Hotelu Bellevue ili duboko opuštajuću oazu u Boutique Hotelu Alhambra. Sretni smo što imamo takvu raznolikost ponude wellnessa ovdje u LH&V-u. Naš pristup temelji se na promjenjivom načinu razmišljanja i odstupanju od zastarjelih paradigmi kada je riječ o wellnessu. Težimo očuvati, zaštititi i ponovno oživjeti povijest iscjeljivanja kroz neobična, neočekivana i učinkovita iskustva, ostajući istovremeno ispred trendova i znanosti wellnessa", poručila je Melissa Mettler, direktorica Spa i wellnessa za Lošinj Hotels & Villas.

GASTRONOMIJA

Kada je riječ o samom vrhu gastronomske ponude na širem području Lošinja, svi putevi vode u uvalu Čikat, gdje su smješteni Boutique Hotel Alhambra 5* i Hotel Bellevue 5*, najluksuzniji članovi kolekcije brenda Lošinj Hotels & Villas. U oba hotela smješteni su bogato nagrađivani restorani, koji već dugo plijene pažnju gurmana iz čitavog svijeta, a posebice cijenjenog gastrovodiča Gault & Millau. Točnije, ovaj prestižni vodič je u rujnu prošle godine nagradio Restoran Alfred Keller prvom Michelinovom zvjezdicom, prestižnom nagradom koju zaslužuju samo probrani svjetski restorani s vrhunskom kuhinjom i uslugom, dok je restoran Matsunoki nagrađen Michelinovim tanjurom, priznanjem koje ukazuje da je i on na putu prema prvoj zvjezdici.

Restoran Alfred Keller

Visoko cijenjen zbog senzacionalnog gastronomskog iskustva koje nudi gurmanima i gostima, Alfred Keller je signature restoran nagrađivanog Boutique Hotela Alhambra, koji je prepoznat i kao jedan od 10 najboljih hotela u Europi i dio je luksuzne Lošinj Hotels & Villas kolekcije. Nakon što je prošle godine nagrađen Michelinovom zvjezdicom, skok na visoku ocjenu od 16,5 od strane Gault & Millaua još je jedna potvrda iznimnog gastronomskog iskustva kojim ovaj dragulj dosljedno oduševljava goste.

image

Restoran Alfred Keller 

Restoran Matsunoki

Restoran Matsunoki jedinstveni je fuzijski restoran koji briljantno spaja japansku kuhinju s mediteranskim namirnicama te je jedini japanski restoran na hrvatskim otocima. Posebnim ga čini i elegantan prostor s istaknutim sushi barom i otvorenom kuhinjom koja posjetiteljima pruža uvid u pripremu hrane. Matsunoki je nedavno dobio i sjajno novo pojačanje, turskog chefa Orhana Cakiroglua, koji je izgradio impresivnu kulinarsku karijeru u nekim od najpoznatijih i nagrađivanih restorana kao što su Zuma i Hakkasan.

image

Restoran Matsunoki