Wear your greens

Zeleno na očima kao jesenski beauty favorit

30. rujan 2021.
Fotografije: IMAXtree

Ako vam se zeleni tonovi kao dio make-upa čine riskantno, okupili smo na jedno mjesto nekoliko ideja koje će pomoći u uvođenju ove trendi nijanse u dnevni ili večernji look.

Svoj trenutak uživa zelena boja koja je - posvuda, ponajviše je prisutna u modi, a bilo je pitanje vremena i kada će se preseliti u beauty rutine. Dominaciju zelenih tonova, točnije intenzivno zelene boje pripisujemo u prvom redu talijanskoj modnoj kući Bottega Veneta i dizajneru Danijelu Leeju koji je u svoje kolekcije uključio neodoljive zelene komade.

Bottegina zelena o kojoj smo pisali prisutna je i kao dio make-up lookova, i iako se na prvu može činiti kao nezahvalna boja, zelena na očima zapravo će laskati gotovo svakom tenu i boji očiju i savršeno će naglasiti pogled. Za razliku od modnih dodataka koji su intenzivno zeleni, nijanse koje nosimo na očima naginju prema zagasitim tonovima - maslinasto zelenoj, boji avokada, khaki nijansi. 

image
Fotografije: IMAXtree

Za najbolji izgled, make-up stručnjaci preporučuju nanošenje samo jedne nijanse na kapak, umjesto kombiniranja nekoliko zelenih tonova - ovisno o koži i boji očiju, pronađite onu nijansu koja vam najbolje odgovara. Ovakav monokromatski look ujedno je nenametljiv, razigran i savršen za izlazak iz sigurne zone komfora. Uz sjenilo za oči koje je najsigurnija opcija, večernji izlazak prilika je za nanošenje metaliziranog tuša ili olovke u zelenoj boji, koji će biti dobar odmak od klasične crne linije na kapku. 

image
Paleta sjenila za oči Lime Crime (58 dolara)/ sjenilo u nijansi Matcha; Nars (19 dolara)/ lak za nokte Essie (9 dolara)/ sjenilo Tiger Luminescent Chantecallie (48 funti)/ olovka za oči Charlotte Tilbury (19 funti)/ vodootporna olovka za oči Chanel (24 funti)

Ostatak make-up može ostati neutralan i suptilan jer oči u boji vode glavnu riječ - sjaj na usnama ili nježna boja mesa koja će samo naglasiti usne dovoljni su za zaokruženi look. Jasno, nijansu na očima uvijek možete uskladiti sa zelenom manikurom koja je ove sezone jedan od najpopularnijih izbora. 

Linija na donjem kapku

image
Fotografije: IMAXtree

Monokromatski look

image
Fotografije: IMAXtree

Dupli eyeliner

image
Fotografije: IMAXtree

Matching nails

image
Fotografije: IMAXtree

Svježa boja limete

image
Fotografije: IMAXtree

Artističke linije

image
Fotografije: IMAXtree