Hair Style

Frizure koje ćemo gledati, upijati i nositi ove jeseni

27. kolovoz 2022.

Fotografija: imaxtree

Revije za jesen/zimu 2022./2023. demonstrirale su nekoliko trendova što se tiče frizure. Od onih zaigranih, dječačkih do ekstravagantnih dvobojnih, zajedničko im je samo jedno: ove sezone nema kompromisa.

Promjena frizure traži znatno više hrabrosti od modnih eksperimenata, jer povratka nema, odnosno dugo, dugo traje. No ova je sezona idealna za upravo takve pothvate: egzotično i ekstravagantno je potpuno in, a ako se još niste navikli da se za vama okreću na ulici, možda je vrijeme da počnete vježbati. Donosimo pet trendova koji su najavljeni kao hit za ovu sezonu - gledali smo ih na pistama i u kombinacijama s ready to wear komadima, ali s posebnim guštom ih jedva čekamo vidjeti i na ponovno uzavrelim, živahnim gradskim ulicama.

Dječački kroj

Drska i buntovna jer se opire konvencijama ali i beskrajno ženstvena jer naglašava crte lica i razornu snagu odličnog make-upa, pixie frizura ona je kojoj se svako toliko vraćamo, ponekad malo skeptični, ali na kraju uvijek oduševljeni. Ove smo je se sezone nagledali na pistama: od Saint Laurenta i Ulle Johnson preko A. McQueena pa sve do Chloé, frizure po uzoru na Lindu Evangelistu devedesetih šetale su jedna za drugom. Čas prkosno plijeneći pažnju, čas prepuštajući fokus odjeći, preslatka pixie profilirala se kao prava ‘it‘ frizura. Razbarušena ili zalizana, u wet stilu ili počešljana, naprosto očarava. Jednostavna je za održavanje i stiliziranje, upečatljiva je i demonstrativna, i dok još uvijek ne znamo kakve nam sve avanture nose jesen i zima, nema boljeg trenutka nego odvažiti se na taj korak. Sad!

image

Stella McCartney i Chanel

image

Duncan/Ulla Johnson/Alexander McQueen

image

Dolce & Gabbana/Saint Laurent/Rokh

Dvobojna kosa

Kič dvijetisućitih i dalje je neodoljiv, a s njime i dvobojna kosa. Prvo je, u obliku obojenih uvojaka, osvojila društvene mreže, a zatim i modne piste. Savršeno se uklopila u dopamin dressing trendove, over the top komade, predimenzionirane kapute i maxi haljine. Predozirati se energijom može svatko tko zaviri u nove lookove Connera Ivesa, 16 Arlingtona, Colline Strade i Diesela - oni će najbolje pokazati kako na scenu unijeti dašak infantilne radosti kojoj s razlogom već nekoliko sezona ne puštamo da ode. Ako vam se slijediti Diesel u kombinacijama zelene, žute, plave i prirodnih boja čini suviše radikalno, slijedite stope Acne Studiosa, gdje su se pretežito fokusirali na sudar svjetlijih i tamnijih nijansi iste boje. 

image

Diesel

image

16Arlington

image

Acne/Conner Ives

Kratki bob

O tome da je kratki bob itekako zaokupio našu pažnju već smo pisali: njegova glasna, a suptilna elegancija ostavlja bez daha, a stilske mogućnosti nebrojene su. Ravan ili postepeni rez, gladak ili divlji pad, poigravanje dužinom, bojom, razdjeljkom... Revije su ga za ovu sezonu bile prepune, a znamo i zašto. Ljeto je pri kraju, kosi treba nova šansa i prilika za obnovu, a rez može biti i simboličan - zajedno s kosom, iza sebe ostavljamo sav višak kojeg se treba riješiti...Inspirirajte se kime želite, jer bob su iznosili svi: Louis Vuitton, Bottega Veneta, Baska, Alessandra Rich, Ferretti, Hermes, Dolce & Gabbana...

image

Hermes

image

Alessandra Rich/Dolce & Gabbana/Ferreti

image

Baska/Bottega Veneta/Alexander McQueen

image

Ulla Johnson/Louis Vuitton

image

Stella McCartney

Mokra kosa

Wet look ostaje jedan od najjačih trendova i ove sezone, stoga, ako ste ga se dosad pribojavali, probajte mu dati šansu. Ljeti ga ionako prigrlimo u svim inačicama, hodajući mokre kose od plaže do apartmana i obrnuto. Od Diesela preko Fendija pa sve do Prade, nema brenda koji se s ovim stilom nije poigrao. Iako možda nije za svaki dan, ovakav look dovoljno je upečatljiv da ga se preporučuje nositi isključivo uz minimalistički outfit kako bi još snažnije došao do izražaja, odnosno kako se ne bi utopio u gomili detalja. Savršena je opcija za neki otkačeni tulum ili večernji izlazak s prijateljicama, i ne možemo ga, u kontekstu ovog prijelaznog razdoblja, ne zamisliti uz koktel u ruci, minimalističku torbicu i visoke čizme na petu.

image

Fendi

image

Rokh za jesen/zimu 2022.

image

Giambattista Valli

image

Altuzzara/Alexander McQueen/Jil Sander

Slatke šezdesete

Nakon povratka dvijetisućitima, pa devedesetima i na koncu osamdesetima, ove ćemo sezone otići još nekoliko koraka dalje - ravno u šezdesete. Romantični asimetrični uvojci i razbarušena, neposlušna kosa u obliku luksuznog retro vibea donosi inspiraciju gdje god se pojavi. Ako su vam nedostajale šiške na stranu, dolazi vaše vrijeme. Kombinirajte ih uz pencil suknje, broševe, ukosnice s predimenzioniranim cvjetovima i šešire. I da, istražite metode kovrčanja kose! Ove će vam sezone trebati.

image

Rokh za jesen/zimu 2022.

image

Miu Miu/Bottega Veneta

image

Louis Vuitton

image

Chanel