Jesenski trend

Povratak stylish minimalističke frizure: njegovo veličanstvo bob

16. kolovoz 2022.

Fotografije: imaxtree

Kako se primičemo kraju ljeta, sve češće razmatramo opciju šišanja. Ne vrijedi se ustručavati i zaustaviti samo na vrhovima: ove jeseni svi će pričati o malo radikalnijem pristupu, odnosno efektnom, jednostavnom i neodoljivom dugom bobu.

Primiče se jesen, a s njome i savršena prilika za makeover. Koža i kosa upile su pozamašnu količinu sunca. Pramenovi su nam možda posvijetlili, ali su se definitivno i napatili uslijed konstantnog namakanja i sušenja, klora i soli, izlaganja pretjeranim vrućinama i konstantnim vezivanjem kose u visoke repove i messy buns. Najavljeni trend za jesen/zimu 2022. godine je njegovo veličanstvo bob - ovoga puta u nešto duljoj varijanti. Iako specifičan, donosi mnoštvo prilika i mogućnosti za zaplet: zbog njegove prilagođene duljine možete ga oblikovati u jednostavne frizure pomoću ukosnica, podjednako je atraktivan i u ravnoj i u valovitoj varijanti, a koliko god bio sofisticiran, uvijek ga možete namjestiti i tako da izgleda prozračno i zabavno. Na primjer? U duhu y2k mode koja nas, iako na zalasku, i dalje tjera da se poigramo s nostalgijom, isprobajte razdjeljak sa strane: tako ćete uokviriti lice na posve mladenački i zaigran način, a do izražaja će doći svježina i zdravlje vaše kose koje ste joj osigurali šišanjem.

Ni preduga ni prekratka, ovakva frizura ističe se kao kontrast prethodnim sezonama u kojima su dominirali ekstremi. Duge, guste kose i slojevite frizure dugo su kraljevale, ali danas postepeno nestaju. Trendovi se kreću prema prirodnijim, manje zahtjevnim i elegantnijim teksturama pomoću kojih ćemo moći naglasak usmjeriti na nešto drugo, recimo na make-up, garderobu ili blistavu ljepotu zdrave, prirodne kože.

image

Fotografije: imaxtree

Otkad je javnost zavirila na set filma "Ferrari", koji se trenutno snima pod režijskom palicom Michaela Manna, i vidjela neodoljivi bob Penélope Cruz, Google pretrage za pojmom "dugi bob" pojačale su se, pokazujući rasprostranjeno zanimanje za ovaj tip stiliziranja kose. Duljina bi trebala sezati do malo iznad ramena kako bi se razlikovala od kose srednje dužine, ali i od klasičnog boba, te kako bi se samoj frizuri osigurao veći raspon pokreta. I dok će valoviti bob biti savršeno rješenje za one koji preferiraju ležernost, nonšalantnost i vrckavu opuštenost, ravni će bob preferirati oni koje tragaju za elegantnim officecore rješenjima. Bob možete nadograditi i šiškama - ali ne onim ravnim, oštrim i ozbiljnim rezovima, već blago nepravilnim i otvorenim.

image

Penelope Cruz na snimanju filma "Ferrari"
Fotografija: Profimedia

image

Fotografije: imaxtree

Valovita, blago teksturirana ili čak kovrčava kosa u modi je već nekoliko sezona, ali ne možemo se zasititi ni glatke ravne kose koja je, ako je dobro održavana, meka čak i na pogled. Ako zaista preferirate urednu i ravnu kosu, a prevelika duljina stvara vam preukočen i uštogljen efekt, dugi je bob varijacija koju tražite, jer s njome zadržavate sofisticiran i elegantan look koji će vas otvoriti i obasjati, a ne skučiti. Savršeno će se uklopiti u minimalistički stil kakav se najavljuje za jesen i u kakvom smo uživali na Tjednu mode u Kopenhagenu. Više kose ne znači uvijek više mogućnosti - dapače, jednostavne strukture poput duljeg boba unose nepresušan potencijal za kreaciju raznih lookova, od onih nepogrešivo klasičnih do ekstravagantnih i eksperimentalnih.