Burgundy Boost

Na vrhu liste želja su nam ruževi u jesenskim nijansama

17. kolovoz 2022.

Fotografija: IMAXtree

Koliko god obožavali ljeto, dijelom ćemo se uvijek veseliti povratku kardigana, kaputića i visokih čizama. I zagasitih nijansi ruževa, naravno!

Kako će se ljeto primicati kraju, tako ćemo žarke i žive boje poželjeti zamijeniti za neke neutralnije, decentnije ili tamnije. Vratit ćemo se nude i smeđim outfitima koje ćemo kombinirati s neodoljivim burgundy nijansama na usnama. No čak i ako iz ormara izbacimo neonske nijanse, ostavit ćemo pri ruci narančastu, kraljevsku plavu i boju fuksije: one će svojim potencijalom utjecati na raspoloženje, a stvorit će i priliku za intenzivniji make-up. Jedva čekamo tražiti prijelazne komade i kapute, ali pri vrhu popisa kupovine definitivno su jesenski ruževi.

Odabir nijanse ruža koja se slaže s tonom kože popriličan je izazov, pogotovo u vrijeme kad je ten nestalan. Čas potamnimo na moru, čas boja nestane, a kad se jedan vikend ipak zaletimo do obale ili ga provedemo roštiljajući s prijateljima, opet se vratimo za nijansu više brončani. Važno je naći onaj ruž koji će vas oživjeti, uzdići i okruniti vaš look, a ne utopiti vas u bljedilu i prozirnosti. Izbjegavajte presvijetle nijanse, a dajte šansu onima koje odudaraju od obične bež varijante. Posegnite radije za bojama karamele ili za nijansom tamnog kakaa.

image

S Tjedna mode u Kopenhagenu
Fotografije: imaxtree

Iako klasični crveni upečatljivi ruž dolazi s nizom benefita, ovoga ćemo se puta odlučiti za tamniju nijansu kojom ćemo postići nešto mračniji, ali neutralniji i elegantniji efekt - podjednako zavodljiv, samo na posve drugi način. Iako bordo nijansa neće biti idealna kao svakodnevni odabir, važno ju je imati u pričuvi za posebne trenutke u kojima prevladaju hrabrost i samopouzdanje ili pak za svečane trenutke poput romantičnih jesenskih vjenčanja. Za večernje izlaske kojih se još uvijek nismo zasitili, polako napuštamo ljetne, a vraćamo se metalik nijansama.

image

Iz Armani Prive Haute Couture kolekcije; iz Vetements kolekcije za jesen
Fotografije: imaxtree

Ljeti smo kožu pustili da odmara od nanosa šminke i upečatljivijih make-up lookova. Čuvali smo ih za posebne evente dok smo dane provodili neopterećeno se sunčajući i umjesto pudera noseći SPF. Zato ćemo jesen dočekati spremni na poigravanje, eksperimentiranje i uvođenje nekih odvažnijih make-up poteza i odabira. Nemojte se bojati istaknuti trepavice koliko god ide, posegnuti za egzotičnom nijansom eyelinera i, konačno, odabrati ruž koji će vam osigurati "wow" efekt.

image

Ruž za usne u Raisin nijansi Bobbi Brown; Douglas (207,20 kn - akcijska cijena)/Ruž za usne u Rum Punch nijansi Anastasia Beverly Hills (224 kn)/Ruž za usne u Sierra nijansi Ultra Suede Make Up by Mario (235 kn); Ruž za usne u Dock Side nijansi MAC Cosmetics; Nordstorm (166,26 kn); Ruž za usne u Insatiable nijansi Tom Ford; Strawberry.net (68,50 eura)/Tekući ruž za usne Super Stay Vinyl u Unrivaled nijansi Maybelline; dm (89,90 kn)/Ruž za usne Shout Loud Satin Lipstick u nijansi A La Mode NYX Professional Makeup; Pink Panda (55,99 kn - akcijska cijena)