Look tjedna

Umijeće jednostavnosti by Kendall Jenner

25. rujan 2022.

Fotografije: Profimedia

Ulicama New Yorka manekenka je prošetala u stylish kombinaciji koja će vas možda natjerati u potjeru za traper haljinom midi dužine.

Manekenka Kendall Jenner najbolje koristi snagu jednostavne midi haljine - ljetos je nosila rebrastu Loewe haljinu s apstraktnim uzorkom uz minimalističke sandale, a često poseže i za tube haljinama midi dužine, koje asociraju na minimalizam devedesetih. Takav modni recept, u svojoj jednostavnosti, pokazao se kao savršeni izbor za različite prilike, ne zahtijeva puno promišljanja, a iznova izgleda sređeno i cool. S promjenom godišnjeg doba, uskočila je u traper haljinu i visoke čizme u stilu nultih godina. Više od trenda, midi haljine od tamnog trapera imaju svoju renesansu i vraćaju se u stilu - izdvajaju se kao esencijalni komad jesenske garderobe za koji nismo niti znali da nam je potreban.

Kendall je haljinu nosila uz crne knife čizme i čupavu torbu - samo tri komada dovoljna su za cool off-duty supermodel stil, a preko haljine, lako se može kombinirati sako u poslovnom kontekstu, kratki ili dugi klasični baloner ili pak novi sloj trapera - da, denim on denim je poželjna kombinacija koja osuvremenjuje one lookove s početka tisućljeća. S druge strane, ova kombinacija je dobar primjer kako se nostalgični Y2K trendovi mogu uklopiti u suvremenu garderobu - bez da podsjećaju na kič period iz kojeg dolaze. Traper, visoke čizme, klasične crne sunčane naočale, zvuči kao look kojeg planiramo nositi.