Omiljena zagrebačka slastičarnica Magnolia i ovoga je adventa mislila na sve koji uživaju u božićnom duhu i finim slatkim zalogajima. Iako je ove godine blagdanski mjesec prosinac potpuno drugačiji, iz Magnolije nam poručuju kako kod njih ima i božićnog duha i božićnih slastica te da će nam rado dostaviti sve koje poželimo.
U najljepšem mjesecu u godini Magnolia svojim posjetiteljima priprema i dostavlja pravu čaroliju za nepce, sve standardne torte i slastice po kojima su poznati, ali i posebne božićne kolače koje obožavaju gosti svih uzrasta. Od ponedjeljka, 30. studenog Magnolijine poslovnice u Gundulićevoj 4, Radničkoj 49 i Trakošćanskoj 17 rade po uobičajenom radnom vremenu pa ćete omiljene slastice moći kupiti i preuzeti ispred poslovnica po principu take away.
Pitali smo i ekipu iz Magnolije kako izgleda predblagdanska atmosfera u njihovom radnom prostoru.
"I u doba kolere bilo je ljubavi, a da nije bilo kuge ne bi bilo ni Dekamerona. Nitko nam ne može oduzeti našu radost i naš Božić. Pečemo kore za mađaricu, za medenu pitu (ona jako voli odstajati), pripremamo tijesto za krancleke, bečke roščiće, čokine i nugatine.... Oko nas je miris predstojećeg Božića. Ako već nema kina, kazališta, putovanja i planiranja, rođendane nam nitko ne može oduzeti. U ovim danima i mjesecima korone, umorni od ružnih brojki i loših očekivanja, neizvjesnosti i zebnje, sretni smo što imamo jedno mjesto, jedan otok, jednu adresu gdje nema korone, nema loših vijesti i nema ružnih očekivanja. Na tome mjestu nikada nije hladno, a posla uvijek ima preko glave. Još nečega ima preko svake mjere, a to su bijele pregače koje su pod redovno dobile čokoladu ili tamne pregače s tragovima šlaga.
A kad krenemo kući, a želimo posjetiti susjedu frizerku, ona s tugom kaže: "A kako ću vama prati kosu kad tako lijepo miriše po vanilin šećeru?" To divno mjesto proizvodnja je Magnolia slastica. Svaki dan drugi slastičar bira kanal na radio aparatu koji će se slušati. Znamo da većina to radi iz razloga da bi izvježbao svoje pjevačke sposobnosti i malko se pravio važan. Naravno da to podržavamo jer nikom nije mrsko zapjevati po zadanim notama. Danas smo imali nešto vremena da napravimo pitu od krumpira. Dugo o njoj sanjamo. Jedan slastičar je razvukao domaće tijesto pa ga je bacao po velikom stolu kao da se radi o plahti. Taj okus bio je neponovljiv. Pa eto, ako je i zbog korone - vrijedilo je", poručuju iz Magnolije, koja i ove godine ima jedan od najbolje ukrašenih božićnih izloga u gradu.
U Magnolijinom izlogu u Gundulićevoj blistaju kuglice u toplim bojama Božića, krase ga lampice i mirisne zelene grančice, a uz njih stoje elegantne torte, profinjene poput kakvih mramornih skulptura. Božićno vrijeme je vrijeme topline i veselja, a ova će slika ogrijati srce svakog prolaznika koji prošeće centrom ili dođe pred Magnoliju po svoju dozu božićnih delicija.
Magnolia je poznata kao slatka tajna svakog poslovnog i privatnog događanja koje zahtijeva prekrasno dizajniranu ukusnu tortu i omiljeno mjesto zagrebačkih trendsetera za kavu, kolač ili koktel. Ove je jeseni popularna Magnolia u svojim vitrinama napravila mjesta i za fine francuske delicije jer se njihovom izvrsnom timu pridružio mladi francuski slastičar i čokolatijer Emilien Geslin.
"Ako je i za malo ljudi, bitno da je s ljubavlju, da dijete puhne svoju rođendansku svjećicu, da se pojede slatki zalogaj. Božić je period godine koji mi u Magnoliji jako volimo, vidite to svake godine po našem izlogu. Dat ćemo sve od sebe da u slasticama pripremljenima s puno ljubavi možete uživati sa svojim najdražim ljudima u svojim domovima", rekla je Jasmina Bagarić, vlasnica slastičarnica Magnolia.